Δεδομένης της κατάστασης στη Βρετανία τώρα, οι συμβολισμοί σε αυτό του έργο του Banksy είναι ακόμη πιο επίκαιροι και σύντομα ίσως συνοδεύονται από ένα ρεκόρ.

 

Στο «Devolved Parliament», ο πιο μυστηριώδης street artist του κόσμου, οραματίστηκε τη βρετανική βουλή των κοινοτήτων γεμάτη χιμπατζήδες, αντί για ανθρώπους. Το έργο του Banksy πρόκειται σε λίγο καιρό να εμφανιστεί σε δημοπρασία και εκτιμάται πως το ποσό που θα αποφέρει θα καταρρίψει ρεκόρ.

 

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε το Devolved Parliament το 2009, όταν η λέξη Brexit ήταν άγνωστη. Όμως τώρα, το timing δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο. Το έργο τέχνης θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο για πρώτη φορά αργότερα αυτό το μήνα στη δημοπρασία του Sotheby's. Ο Alex Branczik, ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby's, δήλωσε ότι ο Banksy είναι ένας σύγχρονος Βολταίρος. «Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε η συζήτηση για το Brexit, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καταγράφοντας πρωτοφανή επίπεδα πολιτικού χάους και επιβεβαιώνοντας τον Banksy ως σατιρικό μαχητή της εποχής μας», λέει στον Guardian.

 

 

 

Το έργο με πλάτος 4 μέτρα είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς από τον Banksy και θα πωληθεί μεταξύ 1,5 εκατ. - 2 εκατ. λιρών  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί άνετα να ξεπεράσει το τωρινό ρεκόρ για το Keep it Spotless, το έργο που πωλήθηκε έναντι 1,52 εκατ. λιρών.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, το γεγονός πως το έργο θα εκτεθεί και δημοπρατηθεί στην ίδια αίθουσα δημοπρασιών όπου ο Banksy πριν από ένα χρόνο προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στο χώρο της τέχνης καταστρέφοντας ένα έργο του ειδικό μηχανισμό την ώρα που ανακοινώθηκε ο νέος ιδιοκτήτης.