Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις ακροδεξιές απόψεις του Morrissey καθώς σήμερα γνωστοποιήθηκε πως ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λίβερπουλ απέσυρε τις αφίσες του καλλιτέχνη από το δίκτυό του. 

 

Διαφημιστικές αφίσες για το νέο δίσκο του Morrissey με τίτλο California Son αποσύρθηκαν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λίβερπουλ, μετά από παράπονα επιβάτη. Στον δημοφιλή καλλιτέχνη ασκείται κριτική για την υποστήριξή του στο ακροδεξιό For Britain. Ο Morrissey εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον φορώντας με μια κονκάρδα του ακροδεξιού For Britain, ωστόσο εκφράζει εδώ και χρόνια αμφιλεγόμενες θέσεις. Ο πάλαι ποτέ frontmant των Smiths έχει υποστηρίξει δημοσίως τον αντι-ισλαμιστή ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, ιδρυτή της Λέγκας της Αγγλικής Άμυνας, έχει αναφέρει πως η παραγωγή του χαλάλ είναι σατανική και «χρειάζεται πιστοποίηση που μόνο τα μέλη του ISIS μπορούν να χορηγήσουν», ενώ έχει περιγράψει τους Κινέζους ως «υποείδη». Παράλληλα έχει στραφεί κατά της μετανάστευσης. 

 

Τα όσα έχει εκφράσει ο Morrissey «προσβάλουν τόσο εμένα όσο και πολλούς άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Jack Dotchin, κάτοικος του Λίβερπουλ, στη Liverpool Echo στηλιτεύοντας το γεγονός πως ο καλλιτέχνης έχει γίνει «πολύ ακροδεξιός αυτές τις μέρες». «Είναι παράξενο να σκέφτεσαι πως η Merseyrail [σ.σ. ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λίβερπουλ], που προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες, διαφημίζει κάποιον με τις απόψεις του», τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η Merseyrail ανέφερε πως έχει διαδικασίες για την έγκριση των διαφημίσεων που εμφανίζονται στο δίκτυό της, ωστόσο εξαιτίας της φύσης της η συγκεκριμένης διαφήμιση διέφυγε των διαδικασιών. Η Merseyrail δεσμεύτηκε πως θα συνεργαστεί με τρίτο φορέα για την έγκριση των διαφημίσεων στο μέλλον, ενώ ξεκαθάρισε πως το περιεχόμενο της διαφήμισης δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του οργανισμού. Τέλος ζήτησε συγγνώμη από το κοινό. 

 

Χθες έγινε γνωστό πως το παλιότερο δισκοπωλείο του κόσμου, Spillers Records, απέσυρε τους δίσκους του Morrissey από τις προθήκες του εξαιτίας των απόψεών του

 

Με πληροφορίες από Guardian