«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την «Έκρηξη» και τη «Χώρα Προέλευσης», θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα Panorama του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

 

Στο επίκεντρο της ταινίας, δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στη Δυτική Ελλάδα. Όταν ένας μυστηριώδης θάνατος φέρνει τα πάνω-κάτω στη μικρή τους πόλη και πυροδοτεί έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χτες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Η συνάντησή τους θα μπορούσε να είναι η σωτηρία τους.

 

Ο Σύλλας Τζουμέρκας περιγράφει την ταινία ως ένα έντονο και προκλητικό δράμα-θρίλερ για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβονται στους βάλτους. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ξανασυνεργάζεται για τους δύο κεντρικούς γυναικείους ρόλους με την Αγγελική Παπούλια και τη Γιούλα Μπούνταλη, πρωταγωνίστριες της «Έκρηξης» και της «Χώρας Προέλευσης» αντίστοιχα.

 

Γιούλα Μπούνταλη. Φωτο: Κική Παπαδοπούλου
Γιούλα Μπούνταλη. Φωτο: Κική Παπαδοπούλου

 

Γύρω τους, τα πρόσωπα της σκοτεινής κοινότητας ερμηνεύουν οι Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις Πουλοπούλου και Κατερίνα Χέλμη.

 

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν η Γιούλα Μπούνταλη με τον Σύλλα Τζουμέρκα στην τρίτη τους κινηματογραφική συνεργασία, ενώ στο πρωτότυπο σάουντρακ συμπράττουν τρεις ετερόκλητοι καλλιτέχνες: ο Σουηδός Jean-Paul Wall, οι σταθεροί συνεργάτες του Τζουμέρκα drog_A_tek και ο Φοίβος στην πρώτη του συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία.

 

Η ταινία, όπως και οι προηγούμενες του σκηνοθέτη, είναι μια παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη της Homemade Films, σε συμπαραγωγή με τους Τίτους Κρέγιενμπεργκ, Έλεν Χάβενιθ και Ούλε Βίρενχεντ από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία αντίστοιχα. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η New Europe Film Sales, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τη StraDa Films.

 

 

Teaser 1

 

 

Teaser 2

 

Credits

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας

Σενάριο: Γιούλα Μπούνταλη, Σύλλας Τζουμέρκας

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη

Συμπαραγωγοί: Titus Kreyenberg, Ellen Havenith, Olle Wirenhed, Anthony Muir

Συνεργάτες Παραγωγοί: Meinolf Zurhorst, Jeroen Beker, Yaba Holst

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Petrus Sjövik

Μοντάζ: Andreas Wodraschke

Μουσική: Jean-Paul Wall, drog_A_tek, Φοίβος

Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη

Σκηνικά: Jorien Sont

Κομμώσεις, Μακιγιάζ & Ειδικά Εφέ Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, Linda Boije af Gennäs

Σχεδιασμός Οπτικών Εφέ: Luuk Meijer, Jack Kuiper

Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Κίμωνας, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Κατερίνα Χέλμη, Άλκηστις Πουλοπούλου

 

Διάρκεια: 120'

Χώρες Παραγωγής: Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία

Παραγωγή: Homemade Films, unafilm, PRPL, Kakadua Filmproduktion, Film i Väst, ΖDF/ARTE, EΡΤ

Με την υποστήριξη των: Eurimages, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, NRW, Netherlands Film Fund & Film Production Incentive, Svenska Filminstitutet, DFFF, Creative Europe - MEDIA

Με τη συνεργασία της εταιρίας Ιχθυοκαλλιέργειες – Β.Γείτονας κ Σία

Διεθνείς Πωλήσεις: New Europe Film Sales

Διανομή: StraDa Films