Σε δημοπρασία βγαίνει ένα κομμάτι από την ιστορία των τελευταίων μηνών της ζωής της Σύλβια Πλαθ, το οποίο βρίσκεται στις λευκές σελίδες και τα αντίτυπα που κράτησε η Αμερικανίδα ποιήτρια και πεζογράφος από το μοναδικό της μυθιστόρημα, The Bell Jar.

 

Μέσα στα βιβλία υπάρχουν ακόμη οι διαφορετικές διευθύνσεις αποστολής που δείχνουν, ότι περίπου την εποχή της έκδοσης, ο γάμος της με τον ποιητή Τεντ Χιούζ είχε πλέον καταρρεύσει και η ίδια, μαζί με τα δύο μικρά της παιδιά, είχε μετακομίσει σ' ένα διαμέρισμα στο βόρειο Λονδίνο όπου και αυτοκτόνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 1963.

 

Τα αντίτυπα αυτά αποτελούν μέρος της συλλογής προσωπικών αντικειμένων της Πλαθ, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, κοσμημάτων, επίπλων, βιβλίων με ιδιόχειρα ερωτικά σημειώματα από τον Χιουζ, του πολυσχολιασμένου οδηγού μαγειρικής της και τη γραφομηχανή της, μάρκας Hermes, όπου έγραψε το The Bell Jar που βγαίνουν σε δημοπρασία από το μοναδικό εν ζωή παιδί της, την κόρη της, Φρίντα Χιουζ.

 

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα αποτελούν κομμάτια μιας ιδιαίτερα επίπονης και ψυχοφθόρας περιόδου για την Πλαθ όταν είχε πέσει σε βαθιά κατάθλιψη εξαιτίας του χωρισμού της αφού ο σύζυγός της την είχε παρατήσει για μία άλλη γυναίκα.

 

Παλεύοντας με την ψυχική ασθένεια της, έγραψε το The Bell Jar (1963), το μοναδικό μυθιστόρημα της, το οποίο βασίστηκε στη ζωή της και έχει θέμα την ψυχική κατάρρευση μιας νεαρής γυναίκας.

 

Η Πλαθ δημοσίευσε το μυθιστόρημα με το ψευδώνυμο Victoria Lucas. Έγραψε επίσης, τα ποιήματα που απαρτίζουν τη συλλογή Ariel (1965), που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό της.

 

Η πώληση της συλλογής των αντικειμένων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου του 2018 στον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

 

Με πληροφορίες από Guardian