Η όπερα «Insenso» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα.

 

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Δημητριάδης δημιουργούν μια «όπερα χωρίς μουσική», εμπνευσμένη από το «Senso» του Λουκίνο Βισκόντι, το οποίο αποτέλεσε σημείο καμπής στο κινηματογραφικό του έργο.

 

Οι δημιουργοί της όπερας «Insenso» εστιάζουν στη λεπτομέρεια του προσωπικού δράματος της ηρωίδας, ανάγοντας το σε μια συντριπτική καθολικότητα, που προσδιορίζει τον πόνο κάθε γυναίκας που έχει βιώσει την προδοσία.

 

Το πρώτο μέρος της παράστασης πραγματοποιείται 10 λεπτά πριν την έναρξη της, σε εξωτερικό χώρο, με τη συμμετοχή του κοινού σε έναν περίπατο, κατά τον οποίο οι θεατές θα χωριστούν σε δύο ομάδες (άνδρες - γυναίκες), καθώς αυτό είναι σημαντικό για την πρόσληψη της παράστασης.

 

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου διεξαγωγής του πρώτου μέρους της παράστασης, προτείνεται η χρήση χαμηλών και άνετων υποδημάτων, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα εκδοτήρια για διευκρινίσεις, σε σχέση με τη διαδρομή τους και τον τρόπο παρακολούθησης.

 

Πληροφορίες

 

Πειραιώς 260 - Κτήριο Δ, Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς) τηλ.: 210 9282900.

 

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες.

 

Τιμές εισιτηρίων: 25, 20 (μειωμένο), 15 (φοιτητικό, ΑΜΕΑ) ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr