We Say Athens: Μια πρωτοβουλία που ξανασυστήνει την Αθήνα στους κατοίκους της

We Say Athens: Μια πρωτοβουλία που ξανασυστήνει την Αθήνα στους κατοίκους της Facebook Twitter
Η πρωτοβουλία We Say Athens μάς θυμίζει πως ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την Αθήνα είναι να τη δεις με τα μάτια του τουρίστα.
0AN KATI ANETΡΕΨΕ η πρόσφατη περίοδος της καραντίνας, ήταν η έννοια του δεδομένου. Η ελευθερία να πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις και με όποιον θέλεις έγινε πολύτιμο αγαθό, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η καθημερινότητα στην πόλη έχει τη δική της μαγεία, που σου αποκαλύπτεται όταν σου τη στερούν.


Αυτή την πόλη αναλαμβάνει να σου επανασυστήσει η πρωτοβουλία We Say Athens, θυμίζοντας πως ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την Αθήνα είναι να τη δεις με τα μάτια του τουρίστα. Και μετά από μια περίοδο απομόνωσης οι βόλτες, τα νέα ερεθίσματα, η ανακάλυψη, φαντάζουν πιο απαραίτητα και ευχάριστα από ποτέ.

Μέσα από το www.wesayathens.gr και τη σελίδα του στο Facebook μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές θεματικές βόλτες στην Αθήνα και μονοήμερες εκδρομές σε συνεργασία με κορυφαίους διπλωματούχους ξεναγούς της πόλης, για μικρές ομάδες. Όλοι όσοι αγαπούν τις ιστορίες, θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πόλη όπου ζουν και ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος μιας κοινότητας που αγαπά τον πολιτισμό, θα βρουν στο We Say Athens έναν οδηγό για την Αθήνα που όλοι αγαπάμε, αλλά έχουμε ξεχάσει.

Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες της χώρας μας, ενώ ως ομάδα έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.


Πίσω από την ιδέα για το We Say Athens βρίσκεται η ομάδα της Greeking.me που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτιστικού τουρισμού από το 2016, δημιουργώντας και προσφέροντας αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και σε Έλληνες. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες της χώρας μας, ενώ ως ομάδα έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, π.χ. στο πρόγραμμα egg της Eurobank και με το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου.

We Say Athens: Μια πρωτοβουλία που ξανασυστήνει την Αθήνα στους κατοίκους της Facebook Twitter


«Tα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και να γίνουμε φίλοι με εξαίρετους και αξιόλογους ξεναγούς που τους θεωρούμε αληθινούς πρεσβευτές του πολιτισμού και της Ιστορίας μας. Tους καλέσαμε να δημιουργήσουν ο καθένας μια ξεχωριστή βόλτα στην πόλη της Αθήνας, μέσα από την οποία οι κάτοικοί της θα γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της. Έτσι, γεννήθηκε το όνομα και το περιεχόμενο του We Say Athens ως μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ξανασυστήσει την Αθήνα στο πιο απαιτητικό κοινό, τους ίδιους τους κατοίκους της» λένε οι δημιουργοί της πρωτοβουλίας, η οποία προέκυψε φυσικά, όταν μετά από σχεδόν δύο μήνες σε καραντίνα ένιωσαν την ανάγκη για απελευθέρωση. «Και τι πιο απελευθερωτικό από μια μακριά, απολαυστική... βόλτα;»

Όλες οι βόλτες πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, και υπόσχονται να σε οδηγήσουν στα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας με μοναδική ιστορία, θυμίζοντας την ομορφιά αυτής της πόλης. Δες όλες τις δράσεις στο www.wesayathens.gr και στο Facebook: We Say Athens.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Ρεπορτάζ / Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικά γραφεία στην Αθήνα είναι κενά. Την ίδια στιγμή το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται, με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να είναι δυσεύρετα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ένας ξενώνας για ευάλωτους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους

Lgbtqi+ / Ένα «καταφύγιο» για τα ευάλωτα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αθήνα

Υπογράφηκε χτες το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για τη δημιουργία ενός ξενώνα για ευάλωτα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του ’24, οι προκλήσεις όμως που αφορούν τη λειτουργία του παραμένουν πολλές.   
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Ρεπορτάζ / Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι μια κλιματικά άρρωστη πόλη που «καίγεται» από το ατμοσφαιρικό φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, ένα φαινόμενο που τα επόμενα χρόνια θα αλληλεπιδράσει σφόδρα με τους παρατεταμένους και συχνούς καύσωνες τους οποίους θα φέρει η κλιματική αλλαγή. Τι πρέπει να γίνει για να θεραπευτεί η πόλη από την ακραία ζέστη;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Ρεπορτάζ / Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Η αναμονή στις εφαρμογές και τις εταιρείες ραδιοταξί, όσα ζούμε καθημερινά παρακαλώντας για κούρσα στο Μοναστηράκι ή στην πλατεία Συντάγματος και η πλευρά των εκπροσώπων των οδηγών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Έρευνα / Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Όσο πυκνώνουν οι... διωγμοί συμβατικών νοικάρηδων προς χάριν του AirBnB, τόσο τα νοίκια παίρνουν την ανιούσα: οι τιμές ανά περιοχή, η μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών, οι συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο έλεος της ηχορύπανσης, της ανομίας και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Aθήνα / Πώς διέλυσαν και καταπάτησαν την πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τρεις μόνιμοι κάτοικοι και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας μιλούν στη LiFO για την άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ