Final 4 Euroleague LIVE

Την κεραία μου (μέσα)

Την κεραία μου (μέσα) Facebook Twitter
ΦΩΤΟ: Charlie Makos
0

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

Τα πράγματα αυτή τη φορά είναι σοβαρά - πιο σαβαρά από ποτέ αφού αφορούν την υγεία μας. Και τις υποσχέσεις που για άλλη μια φορά δεν τήρησες. Θυμάσαι που πριν από μερικά χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης ήσουν υπέρμαχος της άποψης να τεθούν μέτρα προστασίας των πολιτών; Υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία παράνομων κεραιών; Ε, λοιπόν σήμερα, από τη μεγαλοπρεπή θέση του δημάρχου της Αθήνας περιμένεις τα δικαστήρια (sic) να σου ανοίξουν το δρόμο για να ξηλώσεις τις παράνομες κεραίες, παρά τις συνεχείς καταγγελίες των πολιτών (σου) και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που μας κάνουν να τρέμουμε για το μέλλον μας σε αυτή την πόλη.

Πώς αντέχεις να ακούς ατάραχος όλες αυτές τις φωνές που απαιτούν να ξηλωθούν άμεσα οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που φυτρώνουν παντού, συχνά κάτω από ευφάνταστα καμουφλάζ, πάνω από τα κεφάλια μας; Και καλά, εμάς δεν μας σκέφτεσαι, όμως τον όμορφο εαυτό σου που κινδυνεύει να τσουρουφλιστεί από την ακτινοβολία, δεν τον νοιάζεσαι καθόλου;

Ξέρουμε εκατοντάδες περιπτώσεις που οι πολίτες επιχειρούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού με την πρόφαση ότι δεν επιθυμείς να εμπλακείς σε δικαστικές διενέξεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προχωράς στην αποξήλωση μόνο των κεραιών για τις οποίες έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις. Αλλά φαίνεται πως δεν σε μεταπείθουν ούτε οι φωνές της αντιπολίτευσης που σε κατηγορεί ότι η πρόσφατη αποξήλωση των 5 κεραιών (στις 27 Ιουνίου) αποτελεί επικοινωνιακό τρικ την ώρα που το πρόβλημα της επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι τεράστιο.

Όπως ξέρεις πολύ καλά γιατρέ μου (αν μου επιτρέπεις να σε προσφωνώ έτσι), σε πρόσφατη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας επιστημονικός συνεργάτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λουκά Μαργαρίτη ανακοίνωσε πως σε τεστ που έκανε η ερευνητική ομάδα του καθηγητή διαπιστώθηκε πως έντομα που εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για πέντε λεπτά, πέντε συνεχόμενες ημέρες, υπέστησαν κυτταρικό θάνατο. Σε πολλές περιπτώσεις οι κεραίες που τοποθετούνται είναι καμουφλαρισμένες πίσω από διαφημιστικές πινακίδες ή έχουν τη μορφή ηλιακών συλλεκτών. Δεν σου το λέμε εμείς, σου το λένε οι αρμόδιοι δήμαρχέ μου: Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, στην Αθήνα υπάρχουν πάνω από 1.500 κεραίες, αριθμός ο οποίος αναλογικά με άλλες πόλεις της Ευρώπης είναι μεγαλύτερος κατά 30%!

Δεν μπορεί, σίγουρα θα περνάς συχνά από τις περιοχές που έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα λειτουργίας παράνομων κεραίών: Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Ν. Κόσμος, Άγιος Ελευθέριος και Κυψέλη. Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, να σου πούμε πως ξέρουμε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς οι κεραίες στην Αθήνα εκπέμπουν ακτινοβολία πολλαπλώς μεγαλύτερη από εκείνη που επιτρέπεται σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Για παράδειγμα το Σάλτσμπουργκ έχει επιβάλει ως κατώτερο επιτρεπτό όριο ακτινοβολίας τα 0,2 volt/μέτρο, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει το υψηλότερο όριο στην Ευρώπη, δηλαδή 33 volt/μέτρο.

Πάντως, ακόμα και σε εξόφθαλμες περιπτώσεις στις οποίες έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις, και πάλι δεν σου είναι εύκολο να κατεδαφίσεις τις κεραίες. Μαθαίνουμε ότι σε μία περίπτωση κεραίας στη Βασιλίσσης Σοφίας στους Αμπελόκηπους χρειάστηκε να κάνεις ανοιχτό διαγωνισμό για να βρεθεί ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία, ο δήμος δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό να την κατεδαφίσει...

Και μην ξεχνιέσαι: Ποτέ μην κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς το αντηλιακό σου.

Μετά τιμής,

Ο Ξυπόλυτος Δήμαρχος

Αθήνα
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Οθόνες / Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Η ωραιότερη θερινή κινηματογραφική αίθουσα-ταράτσα της Πλάκας είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας υπό τη νέα διαχείριση του Cinobo με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προβολών για όλο το καλοκαίρι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ