«Οι γονείς πρέπει να πιστεύουν στα παιδιά τους»

«Οι γονείς πρέπει να πιστεύουν στα παιδιά τους» Facebook Twitter
0

Η συμβουλή της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, ειδικής παιδαγωγού και προέδρου του συλλόγου «ΑΛΜΑ», για τους γονείς των παιδιών με αυτισμό ή νοητική υστέρηση

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η συχνότητα εμφάνισης των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού είναι περίπου 1 προς 160 παιδιά.


Οι δυσκολίες για τους γονείς των παιδιών με αυτισμό ή νοητική υστέρηση ξεκινούν από τη μέρα της διάγνωσης.
Από το 1996 όταν και ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», η Κατερίνα Γιαννακοπούλου έχει βοηθήσει περισσότερα από 2.000 παιδιά και οικογένειες να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες και να μπορέσουν να ενταχθούν σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.


Όπως τονίζει «το πιο σημαντικό απ' όλα, για τους γονείς που έχουν ένα παιδί με αναπηρία, είναι να τραβήξουν μία γραμμή εκεί που είναι η διάγνωση και να πούνε: "ωραία, συμβαίνει. Τώρα τι κάνω;". Και στο "τώρα τι κάνω", μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα...να πιστεύουν στο παιδί τους και να μην πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα!».


Και αυτό είναι το μυστικό, όχι μόνο για τις οικογένειες των παιδιών με αυτισμό ή νοητική υστέρηση αλλά και όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου λέει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να καταφέρεις.


Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου είναι ένας τέτοιος δυνατός άνθρωπος. Πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Γι αυτό και έχει επιλέξει να κάνει μια δουλειά τόσο δύσκολη και απαιτητική. Και δεν πρόκειται να αφήσει το άγχος, την κούραση ή τους σωματικούς πόνους να τη σταματήσουν. Το μόνο που θα κάνει αν δυσκολευτεί πολύ είναι να ψάξει για μία δυνατή λύση.

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Αθήνα / Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Οι συλλογικότητα ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων Οικογένειες Ουράνιο Τόξο θα βρεθούν σήμερα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης σε μια διαδραστική εκδήλωση με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
THE LIFO TEAM
Ο Πέτρος Ξανθόπουλος ξανανοίγει τον Αρχάγγελο που ξενυχτούσε την Αθήνα

Urban Culture / Ο Πέτρος Ξανθόπουλος ξανανοίγει τον Αρχάγγελο που ξενυχτούσε την Αθήνα

Στο after στέκι που κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει και «ιατρείο ψυχών», εκεί όπου η μισή Αθήνα έχει τραγουδήσει Δημήτρη Μητροπάνο και Τζένη Βάνου και ας μην ήταν στα «ακούσματά» τους, ο άνθρωπος που εργάστηκε επί δώδεκα χρόνια πίσω από την μπάρα του αποφάσισε να συνεχίσει την ιστορία που έγραψε στη νύχτα της πόλης ο Σωτήρης Λαφαζάνης, ο οποίος χάθηκε αιφνίδια πριν από μερικούς μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ