Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα

Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα Facebook Twitter
Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βαρβακείου. Φωτο: Eurokinissi/Τατιάννα Μπόλαρη
0

1

Πλατεία Βαρβακείου.

Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βαρβακείου στο κέντρο της Αθήνας. Η έντονη δυσωδία και οι βρόμικοι χώροι της δεν σου επιτρέπουν πολλές φορές να περάσεις δίπλα της, ιδιαίτερα το βράδυ, την ίδια ώρα που η γύρω περιοχή αρχίζει να αναπτύσσει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και νυχτερινή ζωή.


2

Πεζοδρόμια.

Έχετε προσέξει πως ελάχιστοι Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια; Ο λόγος είναι απλός, αν το καλοσκεφτείς. Τα πεζοδρόμια είναι τόσο «κρυμμένα» από τα αυτοκίνητα, τα τραπεζοκαθίσματα και τα σκουπίδια, που σχεδόν τα έχουν ξεχάσει. Και γι' αυτό περπατούν εκεί όπου όλα φαίνονται. Στον δρόμο δηλαδή, με κίνδυνο της ζωής τους.

Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα Facebook Twitter
Τα πεζοδρόμια είναι τόσο «κρυμμένα» από τα αυτοκίνητα, τα τραπεζοκαθίσματα και τα σκουπίδια, που σχεδόν τα έχουν ξεχάσει. Φωτο: Eurokinissi/Γεωργία Παπαγοπούλου

3

Πλημμυρισμένη είσοδος ηλεκτρικού.

Άνω Πετράλωνα - είσοδος ηλεκτρικού σταθμού 1. Αν βρέχει (απλώς), μετά από λίγη ώρα χρειάζεσαι γαλότσες για να διασχίσεις τη Θεσσαλονίκης. Αν βρέχει (καταρρακτωδώς), ας είναι καλά ο Παναγιώτης που έχει το ψιλικατζίδικο δίπλα και τοποθετεί παλέτες για να 'χει κάπου να πατήσει ο κόσμος και να μη βουτηχτεί μέχρι τα γόνατα στο νερό. Στα ακραία καιρικά φαινόμενα απλώς δεν στέκεσαι. Σε παρασύρει το νερό. Κανονικά. Μου συνέβη πέρυσι. Είναι μια κακοτεχνία που υπάρχει χρόνια, την ξέρουν όλοι, έχει πάρει αμάξια το ρέμα, σχεδόν την έχουμε αποδεχτεί.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Οθόνες / Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Η ωραιότερη θερινή κινηματογραφική αίθουσα-ταράτσα της Πλάκας είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας υπό τη νέα διαχείριση του Cinobo με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προβολών για όλο το καλοκαίρι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ