Ανάπλαση πάρκου απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης- Δημιουργήθηκε dog park

Σκύλος πάνω σε σπιτάκι Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Σε ανάπλαση πάρκου που βρίσκεται στη γειτονιά του σταθμού Λαρίσης προχώρησε ο δήμος Αθηναίων. 

Το πάρκο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων- το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη- επανασχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και τις μικροκλιματικές ανάγκες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, εμπλουτίστηκε το πράσινο και στον χώρο φυτεύτηκαν συνολικά 31 νέα δέντρα και 2.714 θάμνοι. Επιπλέον, συντηρήθηκαν και αναζωογονήθηκαν όλα τα φυτά που προϋπήρχαν στο πάρκο.

Στον χώρο εγκαταστάθηκε νέος χλοοτάπητας 805 τ.μ., αυτοματοποιήθηκε το σύστημα άρδευσης, για την ορθολογική χρήση του νερού και τη σωστή άρδευση των φυτών, έγιναν εργασίες στην περίφραξη, ενώ συντηρήθηκαν και βάφτηκαν τα κράσπεδα περιμετρικά του πάρκου. 

Για την καλύτερη ποιότητα φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας, όλες οι λάμπες εντός του πάρκου αντικαταστάθηκαν με φωτιστικά led. 

Ανάπλαση πάρκου απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης- Δημιουργήθηκε dog park Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
Ανάπλαση πάρκου απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης- Δημιουργήθηκε dog park Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
Ανάπλαση πάρκου απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης- Δημιουργήθηκε dog park Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Δημιουργήθηκε πάρκο σκύλων 

Στον χώρο δημιουργήθηκε και πάρκο σκύλων, όπου τα ζώα θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται. Το «dog park» είναι περιφραγμένος χώρος, έχει συνεχή παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα, ειδικά παιχνίδια επιδεξιότητας τα οποία βοηθούν στην εκπαίδευση των σκύλων, σκίαση, κάδους απορριμμάτων και καθίσματα για τους συνοδούς.

Ανάπλαση πάρκου απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης- Δημιουργήθηκε dog park Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Επίσης, διατηρήθηκε ο φυσικός χλοοτάπητας, που προσφέρει προστασία στους σκύλους και συμβάλλει στην διατήρηση της καθαριότητας του χώρου, σημειώνει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Η τελευταία μας παρέμβαση έγινε σε μία ιστορική γειτονιά, στον σταθμό Λαρίσης, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στην Αθήνα. Με το έργο της ανάπλασης του πάρκου, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αναδεικνύουμε αυτό το σύγχρονο τοπόσημο της πόλης, αναβαθμίζουμε τη γειτονιά και δίνουμε την ευκαιρία στους Αθηναίους να επισκεφθούν έναν ακόμη αναμορφωμένο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 
 

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Οθόνες / Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Η ωραιότερη θερινή κινηματογραφική αίθουσα-ταράτσα της Πλάκας είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας υπό τη νέα διαχείριση του Cinobo με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προβολών για όλο το καλοκαίρι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ