Το Noma ξανανοίγει και σερβίρει μπέργκερ και κρασί χωρίς κρατήσεις

Το Noma ξανανοίγει και σερβίρει μπέργκερ και κρασί χωρίς κρατήσεις Facebook Twitter
To διάσημο εστιατόριο ξανανοίγει μετά από δύο μήνες αναγκαστικού κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού και για ένα διάστημα θα λειτουργεί αποκλειστικά ως υπαίθριο wine bar.
0

Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin «Noma», το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, ξανανοίγει μετά το lockdown και θα λειτουργήσει προσωρινά ως υπαίθριο wine bar. Το μενού θα περιλαμβάνει μόνο δύο μπέργκερ ενώ οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν κάνει κράτηση πριν το επισκεφθούν.

Την τελευταία δεκαετία το δανέζικο Noma βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου- τέσσερις φορές μάλιστα έχει ψηφιστεί ως το κορυφαίο. Για μια θέση στα λίγα τραπέζια του είναι απαραίτητη η προπληρωμένη κράτηση, για την οποία υπάρχουν συνήθως μήνες αναμονής, και κοστίζει περίπου 400 ευρώ.

Από την Πέμπτη 21 Μαΐου το διάσημο εστιατόριο ξανανοίγει μετά από δύο μήνες αναγκαστικού κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού και για ένα διάστημα θα λειτουργεί αποκλειστικά ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μόνο δύο μπέργκερ-ένα με κρέας και ένα χορτοφαγικό-τα οποία θα κοστίζουν κοντά στα 15 ευρώ το καθένα.

Το Noma ξανανοίγει και σερβίρει μπέργκερ και κρασί χωρίς κρατήσεις Facebook Twitter
Το μπέργκερ του Noma: λάπα ξηρής ωρίμανσης, τσένταρ, κόκκινο κρεμμύδι και σπιτική μαγιονέζα με πίκλες.

Στην ανακοίνωση του εστιατορίου ο σεφ Ρενέ Ρετζεπί γράφει: «Φίλοι μας, έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Οι περιορισμοί στη Δανία χαλαρώνουν και επιτρέπεται πλέον να ξανανοίξουμε. Την επόμενη Πέμπτη, 21 Μαίου, από τις 13:00 ανοίγουμε ένα υπαίθριο wine bar με επιλογές από τα αγαπημένα μας κρασιά και δύο μπέργκερ: το «noma cheeseburger» και το «noma veggie burger»! Δεν χρειάζονται κρατήσεις. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του noma όπως το ξέραμε μέχρι τώρα».

Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ. Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση, δεν έχει σερβίρει ποτέ μέχρι τώρα μπεργκερ στο εστιατόριό του. Σε δήλωσή του αναφέρει πως οι πελάτες αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχουν διάθεση για κάτι εξεζητημένο και ότι η επιλογή του να σερβίρει μπέργκερ αποτελεί έναν τρόπο καλωσορίσματος του κόσμου της περιοχής.

Το Noma ξανανοίγει και σερβίρει μπέργκερ και κρασί χωρίς κρατήσεις Facebook Twitter
Στη χορτοφαγική εκδοχή το μπιφτέκι θα είναι φτιαγμένο από κινόα και τέμπε γλασαρισμένο με ένα μείγμα «υγρών ζύμωσης»
Το Noma ξανανοίγει και σερβίρει μπέργκερ και κρασί χωρίς κρατήσεις Facebook Twitter
Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ

Ο ίδιος περιγράφει το μπέργκερ που σχεδιάζει να προσφέρει ως «αρκετά κλασικό» με: λάπα ξηρής ωρίμανσης, τσένταρ, κόκκινο κρεμμύδι και σπιτική μαγιονέζα με πίκλες. Στη χορτοφαγική εκδοχή το μπιφτέκι θα είναι φτιαγμένο από κινόα και τέμπε γλασαρισμένο με ένα μείγμα «υγρών ζύμωσης».

«Τα εστιατόρια είναι στο χείλος του γκρεμού. Το να σερβίρουμε μπέργκερ δεν θα κάνει για μας ιδιαίτερη διαφορά αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος να ενωθούμε και να ενισχύσουμε την αίσθηση της κοινότητας» αναφέρει ο Ρετζεπί. «Τα pop-up, από επιχειρηματική άποψη είναι κακή ιδέα. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα, αλλά με το να μπορέσουμε να επανέλθουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω».

Με πληροφορίες από: Los Angeles Times

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ