ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις - «Θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο»

Αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις - «Θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο» Facebook Twitter
0

Αναβάλλονται όλες οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Μεταξύ των ασκήσεων που αναστέλλονται είναι και η «Καταιγίδα '20» που επρόκειτο να αρχίσει τη Δευτέρα και να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις έως τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων γίνεται καθώς το επόμενο 15ήμερο κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο και για αυτό επιβάλλεται η συνέχιση της πρόσκαιρης αναστολής των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας, προς διαφύλαξη του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, «οι επιχειρησιακές δραστηριότητες μεγάλης και μεσαίας κλίμακας και τα αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας, της υγείας του προσωπικού και της διαθεσιμότητας των Μονάδων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν μέσω της πανδημίας, αυτό επετεύχθη στον ύψιστο βαθμό με κόπο και στερήσεις, κατατάσσοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ των ελαχίστων παγκοσμίως που κατάφεραν κάτι τέτοιο».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM