Έβρος: Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα, από την πλευρά της Τουρκίας

Έβρος: Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα, από την πλευρά της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο ακόμη περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα, από Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο, καταγράφηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Το πρώτο περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης, κοντά στο χωριό Μαράσια, όταν στελέχη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που συμμετείχαν σε ενέδρα, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς αντιλήφθηκαν το συμβάν και ενημέρωσαν σχετικά τους ανωτέρους τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε παρόμοιο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό, στον Έβρο. Αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που πυροβόλησαν στον αέρα, κατά τη διάρκεια περιπολίας με βάρκα κατά μήκος του ποταμού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Δύο ανάλογα περιστατικά, με πυροβολισμούς στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες, είχαν γίνει την περασμένη Πέμπτη στα σύνορα στον Έβρο. Τότε, μέλη πλωτών περιπολιών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη υπεγράφη αμυντική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει μίσθωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ελλάδα. Αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, θα τα χρησιμοποιήσει η χώρα μας κυρίως για τη φύλαξη των συνόρων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM