ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έβρος: Δύο περιστατικά με «πυροβολισμούς στον αέρα» από Τούρκους στρατιώτες

Έβρος: Δύο περιστατικά με «πυροβολισμούς στον αέρα» από Τούρκους στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα, από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Τα περιστατικά έγιναν στην περιοχή Τυχερό στον Έβρο, όπως και το συμβάν με τον πυροβολισμό από Τούρκο στρατιώτη προς Γερμανούς της δύναμης της Frontex που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, «επεισόδιο» που αποκάλυψε το Spiegel.

Το πρώτο από τα δύο νέα περιστατικά έγινε περίπου στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης. Τούρκοι στρατιώτες που ήταν μέσα σε λέμβους, περιπολώντας στον ποταμό Έβρο, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία που επικαλείται η ΕΡΤ.

Στο δεύτερο περιστατικό, λίγο αργότερα- το οποίο ανέφερε περίπολο της αστυνομίας και του στρατού- έπεσαν ξανά πυροβολισμοί στον αέρα ενώ αυτή τη φορά οι Τούρκοι έριξαν και φωτοβολίδα προς την ελληνική πλευρά.

Το περιστατικό με τη Frontex

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ένας Τούρκος στρατιώτης «πυροβόλησε μία φορά όταν Γερμανοί αξιωματούχοι της Frontex βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων». Το γερμανικό Μέσο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Frontex για το συμβάν και σημειώνει ότι αυτό επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Γερμανός αξιωματούχος άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκικό πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel. Από τα κιάλια τους, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο προς την ελληνική πλευρά των συνόρων. Στη συνέχεια, έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού του και επέστρεψε στη σκηνή του. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν άλλοι 6 Τούρκοι στρατιώτες που ξανά στόχευσαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και Έλληνες συνοριοφύλακες», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ