ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion Facebook Twitter
Πηγή φωτό Extinction Rebellion
0

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους της Extinction Rebellion, υποδυόμενη μια ακτιβίστρια για το κλίμα που συναντά τον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος. 

Η διάρκειας 12 λεπτών ταινία της οργάνωσης που μάχεται για το κλίμα θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο την Παρασκευή, για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στιγμή που η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κήρυξε κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ταινία γυρίστηκε, όπως θα ανέμενε κανείς, με οικολογικούς όρους. Η Έμα Τόμσον πήγαινε στα γυρίσματα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλα τα κοστούμια ήταν από βιώσιμες πηγές και το κέτερινγκ για το κάστινγκ ήταν vegan. Επίσης, δόθηκε προσοχή στο να υπάρξει ισορροπία στην εκπροσώπηση των δύο φύλων στο συνεργείο.

Το «Extinction» διηγείται την ιστορία μιας ομάδας διαδηλωτών που συναντούν τον «λόρδο Γκραντ», τον υπουργό Περιβάλλοντος. Η Τόμσον υποδύεται μια ακτιβίστρια που φτάνει καθυστερημένα στη συνάντηση, φορώντας μια σαλοπέτα που έχει το logo της Extinction Rebellion. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης βάζει τα πόδια της πάνω στο τραπέζι, ενώ λέει όχι σε ένα μπουκάλι νερό γιατί «το πλαστικό είναι αμαρτία».

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion Facebook Twitter

Οι ακτιβιστές, που είναι κάπως ανοργάνωτοι στην ταινία, διαμαρτύρονται στον ανυποχώρητο υπουργό, ο οποίος τους λέει ότι «ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αλήθεια σχετικά με την κλιματική αλλαγή». Μια ομάδα της Extintion Rebellion πράγματι συνάντησε τον Μάικλ Γκόουβ, τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος της Βρετανίας, τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της οργάνωσης. Όμως, το σενάριο της ταινίας είχε γραφεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, λέει ο Σαμ Χέιγκαρθ, ένας από τους σεναριογράφους.

«Είναι μια πραγματική περίπτωση που η ζωή μιμείται την τέχνη. Μας είχαν καλέσει να συναντήσουμε τον Γκόουβ αφού γράψαμε την ταινία. Η συνάντηση ήταν λίγο πιο επαγγελματική στην πραγματική ζωή, αλλά ήταν σίγουρα αλήθεια ότι υπήρξαν άνθρωποι που έφτασαν καθυστερημένα και ότι δεν ξέραμε πραγματικά τι κάναμε», δήλωσε ο Χέιγκαρθ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση με τον Γκόουβ.

«Τα πάντα εξαρτώνται από το τι κάνουμε τώρα. Σε μια κρίση, πρέπει να πείσεις τους ανθρώπους να λάβουν θετική και άμεση δράση. Οι σουφραζέτες μας το δίδαξαν αυτό. Πρέπει να είσαι ενεργός στην ανυπακοή σου», δήλωσε η Έμα Τόμσον. «Ελπίζω η ταινία να κάνει τη διαμαρτυρία να φανεί όσο χρήσιμη και εξωφρενική είναι. Να αποτυπώσει την απόγνωση της προσπάθειας να φτάσουμε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν ακούν τίποτα άλλο παρά τον ήχο της φωνής τους», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Times

 

 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM