ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μ. Ομπάμα : Οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με νέα, χειρότερη ύφεση

Μ. Ομπάμα : Οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με νέα, χειρότερη ύφεση Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος Βarack Obama προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι αν η χώρα δεν καταφέρει να αυξήσει το νόμιμο όριο χρέους της χώρας θα βρεθεί σε οικονομική κρίση χειρότερη από το 2008, αν οι επενδυτές αρχίσουν να αμφισβητούν την εγκυρότητά της.

"Αν οι επενδυτές παγκοσμίως πιστέψουν ότι η αξιοπιστία της Αμερικής δεν έχει στήριξη όλο το οικονομικό σύστημα θα υποστεί αναταραχή" δήλωσε σε συνάντηση με το CBS News.

Το χρέος του ομοσπονδιακού κράτους θα πρέπει να φτάσει αύριο Δευτέρα στο ανώτατο όριο των 14.294 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από το οποίο η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να αυξήσει το καθαρό χρέος της χωρίς την άδεια του Κογκρέσου. Όμως, η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρνείται να αυξήσει το ανώτατο όριο, αν η κυβέρνηση Ομπάμα δεν δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες.

"Θα μπορούσαμε να υποστούμε μια ύφεση ακόμη πιο σοβαρή από εκείνη που περάσαμε. Μια πιο σοβαρή παγκόσμια οικονομική κρίση. Δεν μας επιτρέπεται λοιπόν ούτε να διανοηθούμε να μην αυξήσουμε το ανώτατο όριο του χρέους", τόνισε.

Φαίνεται ότι έχουμε ακόμα πολλά εμπόδια μπροστά μας, σε παγκόσμια κλίμακα.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM