Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο

Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο Facebook Twitter
0

Ο Marc Roche είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Η Τράπεζα. Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο”, που τιμήθηκε με το γαλλικό βραβείο Βιβλίου Οικονομίας 2010. Είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στο ποια είναι τελικά αυτή η περιβόητη Goldman Sachs και τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ισχυρή? “Η απόλυτη μυστικότητα”, λέει ο Roch που μάς εισάγει στα παρασκήνια αυτού του ναού του χρήματος. Ανακαλύπτουμε σχέσεις στενές, αλλά και κρυφές, με ορισμένες πολυεθνικές, όπως με τη διαβολική BP. Μαθαίνουμε πώς η τράπεζα αυτή, με την αχαλίνωτη ροπή προς την κερδοσκοπία, βοηθά κράτη όπως την Ελλάδα να κρύψουν τα χρέη τους. Επιτίθεται στις αγορές και τελικά, ίσως να κυβερνά τον κόσμο. Το βιβλίο του Marc Roche, μοιάζει με τον Κώδικα ντα Βίντσι, μιας “κλειστής προνομιούχας κοινότητας” που κυβερνά τον κόσμο. Και η ιστορία αυτού του βιβλίου αρχίζει βέβαια από την Ελλάδα. Η χώρα που συνεργάστηκε με τον “διάβολο” για να μαγειρέψουν μαζί τα οικονομικά στοιχεία και να περάσει την πύλη του παραδείσου της Ευρωζώνης. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε΄.

Πριν από λίγες ημέρες ο Roche ήρθε στη χώρα μας για να παρουσιάσει το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο” και μίλησε στο δελτίο της ΝΕΤ. Δεν πρωτοτύπησε. Προέβλεψε κι αυτός αναδιάρθρωση για το χρέος της Ελλάδας. Μίλησε όμως και για το “μαγείρεμα” των στοιχείων από την Goldman Sachs. Για τα πρόσωπα που το ανέλαβαν και τις αμοιβές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ