ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σπείρα είχε ρημάξει το κέντρο της Αθήνας- 15 συλληφθέντες με πάνω από 100 δικογραφίες

Σπείρα είχε ρημάξει το κέντρο της Αθήνας- 15 συλληφθέντες με πάνω από 100 δικογραφίες Facebook Twitter
Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα με πλούσια δράση στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
2

Η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, με πλούσια δράση στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέπραττε κλοπές και ληστείες, ενώ εμπλεκόταν και σε εμπόριο ναρκωτικών.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους. Σε βάρος των περισσοτέρων έχουν σχηματιστεί πάνω από 100 δικογραφίες στο παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα. Τα μέλη της σπείρας έκαναν κλοπές και ληστείες από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές Ομόνοιας, Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Κυψέλης. Παράλληλα, η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Αγιο Δημήτριο.

Έως τώρα, από τις έρευνες της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, 3 κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και 2 ληστείες σε πεζούς. Παράλληλα, τα μέλη της σπείρας έκαναν διακίνηση ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας ως «καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Αλγερίας, Μαρόκου, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ, Συρίας και κάποιοι Παλαιστίνιοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους, ενώ κάθε φορά που συλλαμβάνονταν έδιναν διαφορετικά ονόματα και διευθύνσεις.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δράσης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM