ΥΠΕΞ Τουρκίας: Κάλεσε σε εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Κάλεσε σε εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων Facebook Twitter
Σε εξηγήσεις κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων - EPA
1

Τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την αναγνώριση από την Γερουσία των ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Άγκυρα καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση, κηρύσσοντάς την άκυρη και κατηγορώντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές για «πολιτικοποίηση της ιστορίας».

Μετά από πλήθος εμποδίων που έθεσαν πολλάκις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, τελικά Γερουσία χθες το ενέκρινε ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 30 Οκτωβρίου. Το ψήφισμα κατέθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη των συναδέλφων του. Μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για πείτε μας κύριε Πρέσβη, γιατί η χώρα σας αναγνώρισε μια γενοκτονία που ΌΝΤΩΣ έγινε; Προβλέπω απέλασή του όπως κάναμε κι εμείς. Κρίμα μόνο που δεν απελάσαμε και τον Τούρκο πρέσβη, αλλά χρειάζεται κότσια να το κάνεις και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει.