Θρήνος στη Μόρια: Μωρό 9 μηνών πέθανε από αφυδάτωση

Θρήνος στη Μόρια: Μωρό 9 μηνών πέθανε από αφυδάτωση Facebook Twitter
0

Κλίμα πένθους επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας όπου ένα μωρό 9 μηνών πέθανε από αφυδάτωση.

Με ανάρτησή του στο Twitter, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για παιδί προσφύγων που πέθανε από αφυδάτωση. Η οργάνωση αναφέρει πως έχει διασταυρώσει την πληροφορία με το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού.

Το τραγικό περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει με τον χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό φιλοξενίας. «#Ελλάδα: Μωρό 9 μηνών πέθανε στη #Moria από αφυδάτωση. Η ομάδα των MSF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με το νοσοκομείο. Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα αυτή τραγωδία», γράφουν στο Twitter. 


«Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που είναι στη #Μόρια, βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσουν άμεσα!», συνεχίσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Παιδιά πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω της παραμέλησης της υγειονομικής περίθαλψης & των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό & δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM