Ένωση Εισαγγελέων: Ο Σαλμάς είχε δικαίωμα να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του

Ένωση Εισαγγελέων: Ο Σαλμάς είχε δικαίωμα να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι ο Μάριος Σαλμάς είχε δικαίωμα να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ε.Ε.Ε. αναφέρει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς, είχε δικαίωμα να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει για την πορεία της δικογραφίας του και προσθέτει ότι πράγματι ο εν λόγω βουλευτής τηλεφώνησε με κόσμιο τρόπο σε δικαστή στο υπηρεσιακό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (Ε.Δ.Ε.) κατήγγειλε τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Σαλμά σε δικαστή για να επισπευσθεί δικαστική υπόθεσή του.

Σήμερα, η Ε.Ε.Ε. αναφέρει σχετικά με «τη φερόμενη ως "παρέμβαση" βουλευτή σε εισαγγελέα για εκκρεμή ποινική υπόθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διασαφηνίζει ότι πράγματι ο συγκεκριμένος βουλευτής επικοινώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο Εισαγγελέα και με κόσμιο τρόπο ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης με εγκαλούντα και παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας τον ίδιο, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παρεμπίπτον ζήτημα».

Ακόμη, η Ε.Ε.Ε. αναφέρει ότι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «γνώση της πορείας της δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο αυτό, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι (ύποπτος, κατηγορούμενος και αυτός που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας), προσερχόμενοι είτε οι ίδιοι είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας».

Παράλληλα, η Ε.Ε.Ε. αναφέρει ότι «όταν δε οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας διαχρονικά παραπονούνται δημόσια για καθυστερήσεις στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης, να γνωρίζουν ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής τους συμπεριφοράς προς τη Δικαιοσύνη, που εκδηλώνεται με τη μη πλήρωση των οργανικών κενών, την έλλειψη υποδομών, την απουσία γραμματειακής υποστήριξης και τη δημιουργία περαιτέρω άσκοπης ποινικής ύλης».

Επίσης, η Ε.Ε.Ε. καλεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου «να επιδεικνύουν έμπρακτα, όπως άλλωστε έχουν συνταγματική υποχρέωση, τον ενδεδειγμένο σεβασμό και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να θωρακίζουν την ανεξαρτησία της, να λαμβάνουν ειλικρινή και όχι προσχηματικά μέτρα για την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμισή της και να μην παρεμβαίνουν με κανένα τρόπο, όπως όταν νομοθετούν με κρυπτοαμνηστευτική στόχευση, για εκκρεμείς υποθέσεις».

Χθες, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι ο κ. Σαλμάς τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΤ' Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλμαπο Σεβαστίδη και του ζήτησε να επισπευστεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ελλάδα / ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για τον γάμο ομοφύλων, κρίνοντας πως δεν αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας ή περί ισότητας
LIFO NEWSROOM
Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ελλάδα / Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι καταγγελίες για τη Μονή Σινά και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο - Η απόφαση που «άναψε φωτιές» - Ο μαραθώνιος ανακοινώσεων - Ο αιγυπτιακός (προσωρινός) επίλογος
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM