Πάτρα: Την Τετάρτη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα - Αντιμέτωπος με ισόβια

Πάτρα: Την Τετάρτη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα - Αντιμέτωπος με ισόβια Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη του Αρτέμη Σώρρα, για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018. Μαζί του κατηγορούνται κι άλλα 22 άτομα για τα τρισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία έπειθαν τους φορολογούμενους ότι θα ξεχρεώσουν τα χρέη τους. Αποτέλεσμα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ήταν να εξαπατηθούν δεκάδες πολίτες.Η ζημιά στο Δημόσιο υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, με αυτές στο ΙΚΑ να ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει ακόμα σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Οι συγκεκριμένες πράξεις σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου τον φέρνουν αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Με πληροφορίες από patrastimes

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ελλάδα / Καύσωνας διαρκείας μέχρι και την Τετάρτη: Οι περιοχές που θα δουν 42°C, τι να προσέχουμε

Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα - Σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα εισαγωγής στη μεταλυκειακή εκπαίδευση ενός υποψηφίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια