ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
0

O Γάλλος καλλιτέχνης Benedetto Bufalino μετέτρεψε ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο σε δημόσια πισίνα. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που έχει τίτλο "The bus pool" μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα λουόμενους ταυτόχρονα και είναι ανοιχτό στους ντόπιους από τον περασμένο Αύγουστο. 

Το παραπάνω λεωφορείο, που βρίσκεται στην περιοχή Αρτουά της βόρειας Γαλλίας, προκειμένου να υλοποιηθεί, χρειάστηκε, πέρα από το να γυρίσει από την πλαϊνή πλευρά, να αφαιρεθούν τα καθίσματα και γενικότερα το εσωτερικό του και ταυτόχρονα προστεθεί τριγύρω ένα σκληρό υλικό που να συγκρατεί το νερό. 

Η προσπάθεια αυτή του Bufalino δεν είναι η πρώτη, που έχει μετατρέψει παλιά οχήματα σε πιο λειτουργικά αντικείμενα, αφού το 2018 είχε μετατρέψει και ένα τροχόσπιτο σε μια κινητή πισίνα.

H πισίνα έχει 2,3 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο βάθος. Επίσης, στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχει μια σκάλα μέσω της οποίας οι λουόμενοι ανεβαίνουν στην πισίνα. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται ανάμεσα στους 27-29 βαθμούς, ενώ στην όλη κατασκευή υπάρχει ενσωματωμένη και μια πλατφόρμα, που είναι ειδική για την ασφάλεια. 

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino

Προκειμένου να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη κατασκευή, ο καλλιτέχνης που έχει ως έδρα του τη Λυών, συνεργάστηκε με μια τοπική εταιρία, τη Euralens, που ασχολείται με θέματα αρχιτεκτονικής και design στην ευρύτερη περιοχή. 

Βέβαια, η προσπάθεια αυτή του Bufalino δεν είναι η πρώτη, που έχει μετατρέψει παλιά οχήματα σε πιο λειτουργικά αντικείμενα, αφού το 2018 είχε μετατρέψει και ένα τροχόσπιτο σε μια κινητή πισίνα.

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
 

Info

Benedetto Bufalino

Με πληροφορίες από το design boom

Design
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ