Οργή για την παρουσία φασιστικού εκδοτικού οίκου στην Έκθεση Βιβλίου του Τορίνου

Οργή για την παρουσία φασιστικού εκδοτικού οίκου στην Έκθεση Βιβλίου του Τορίνου Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία ενός περιπτέρου του νεοφασιστικού εκδοτικού οίκου Altaforte στην Έκθεση Βιβλίου του Τορίνου, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

Ο εκδοτικός οίκος, που πρόσκειται στο νεοφασιστικό κίνημα CasaPound, θα δώσει το παρών στο Τορίνο κυρίως με ένα βιβλίο που περιέχει συνεντεύξεις του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Το βιβλίο «Είμαι ο Σαλβίνι» υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Κιάρα Τζανίνι.

«Ήμασταν προετοιμασμένη για την πολεμική, όχι όμως σε αυτό το επίπεδο μοχθηρίας. Ορισμένοι ανακοίνωσαν ξεκάθαρα στο διαδίκτυο ότι θα έρχονταν στο Τορίνο για να μας ρίξουν βόμβες μολότοφ», δήλωσε ο διευθυντής του Altaforte, Φραντσέσκο Παολάτσι. «Και όλα αυτά για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε έναν πολιτικό, ο οποίος στηρίζεται από τον έναν στους τρεις Ιταλούς», πρόσθεσε, μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa, ο εκδότης που αυτοχαρακτηρίζεται φασίστας και δεν διστάζει να αποκαλέσει τον Μπενίτο Μουσολίνι «τον καλύτερο πολιτικό άνδρα της Ιταλίας».

Πολλοί άλλοι εκδότες και συγγραφείς εξοργίστηκαν για την παρουσία του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου στην Έκθεση Βιβλίου, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ανοιχτή απόδοση τιμών στην ακροδεξιά. Αρκετοί δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την έκθεση, το σημαντικότερο από τα ετήσια «ραντεβού» των Ιταλών εκδοτών κάθε χρόνο.

Σε επιστολή της προς την επιτροπή διοργάνωσης της έκθεσης, μια γυναίκα που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα και ο διευθυντής του Μουσείου του Άουσβιτς ζήτησαν την απομάκρυνση του περιπτέρου της AltaForte προειδοποιώντας ότι θα ακυρώσουν τη δική τους παρουσία. «Δεν μπορείτε να ζητάτε από επιζώντες να μοιράζονται τον ίδιο χώρο με ανθρώπους που αμφισβητούν τα ιστορικά γεγονότα τα οποία οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα», γράφουν στην επιστολή αυτή.

Άλλοι πάντως, σκοπεύουν να συμμετάσχουν κανονικά, όπως ο εκδότης Στέφανο Μάουρι που είπε ότι «προτιμά να καταπολεμά την άγνοια με καλά βιβλία». Η δήμαρχος του Τορίνου, Κιάρα Απεντίνο, που είναι μέλος του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων, έγραψε στο Facebook ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε το πεδίο επειδή οι ιδέες θα πρέπει να καταπολεμούνται από ακόμη ισχυρότερες ιδέες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως έχουμε παράξενες ευαισθησίες...Στη Βαλτετσίου υπάρχουν οι εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος που πωλούν best sellers όπως το Ανταρτικό Πόλεων 1974-1985 του Καραμπελιά."Θα πάω στον Καραμπελια -Παναγιά μου- πούχει λεβεντες νεους,αναρχικούς κι ωραίους, μολότοφ κι αλυσίδες και θα τα κάνω βίδες".Η συνέντευξη ενός εκλεγμένου πολιτικού παρουσιάζεται ως φασισμός αλλά η ωραιοποίηση της τρομοκρατίας ειναι mainstream.Να τα συζητάμε ανοιχτά αυτά παιδιά. Όχι κρυψινοιες. Να πούμε "ναι, φασίστας ο Σαλβινι" αλλά πχ "οι αλληλέγγυοι του Κουφοντινα είναι αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατιας". Να ξέρουμε ποιοι μιλάμε με ποιους.