Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τις 120 δόσεις - Πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τις 120 δόσεις - Πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Ολοκληρώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό με επίκεντρο το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ενώ τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων. Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενή συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πέφτει προεκλογικό γλείψιμο...Κάποτε σε διόριζαν. Τώρα σε αφήνουν να πληρώσεις τα χρέη σου με δόσεις.ΥΓ Κανένα bonus για τους μαλάκες που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και τα πληρώνουν όλα στην ώρα τους ποτέ ε;