Παναγία των Παρισίων: Θα χρειαστούν ώρες για να σβήσει τελείως η φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Θα χρειαστούν ώρες για να σβήσει τελείως η φωτιά Facebook Twitter
0

Οι γαλλικές πυροσβεστικές δυνάμεις θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες ακόμα για να σβήσουν εντελώς τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

«Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι ήμασταν πριν από λίγες ώρες ότι μπορούμε να σώσουμε τον ναό της Παναγίας των Παρισίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το κύριο οικοδόμημα του καθεδρικού ναού σώθηκε από ολική καταστροφή.


Σύμφωνα με τον ίδιον, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ένας από τους λόγους που καθυστερεί η κατάσβεση, είναι και το γεγονός πως οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου τα κτίρια, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής, όπως διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και εικάζεται πως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Από εκείνη την ώρα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν στον ναό, το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε και λίγο αργότερα έπεσε και η οροφή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις 9:48μ.μ άρχισε να εκκενώνεται και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Η γύρω περιοχή έχει εκκενωθεί.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς, που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM