Κρήτη: 13 χρόνια φυλακή στον ηλικιωμένο που ασελγούσε σε βάρος 10χρονης

Κρήτη: 13 χρόνια φυλακή στον ηλικιωμένο που ασελγούσε σε βάρος 10χρονης Facebook Twitter
0

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος άνδρας που ασελγούσε σε βάρος 10χρονης στην Κρήτη.


Ο 75χρονος κρίθηκε ένοχος νωρίτερα την Τετάρτη για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούλιο μετά από καταγγελία που είχε κάνει η οικογένεια της 10χρονης.

Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε προφυλακιστεί πέρυσι τον Ιούλιο, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 10 έτη, έναντι αμοιβής, κατ' εξακολούθηση.


Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν πείστηκε και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.


Στον ηλικιωμένο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ σημειώνεται ότι η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη γεγονός που σημαίνει ότι επιστρέφει στη φυλακή, όπου βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2018.

Τέλος, εκτός από την ποινή κάθειρξης, στον ηλικιωμένο επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ ενώ η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Με πληροφορίες από Neakriti

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM