ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Α' κατοικία: Κυβέρνηση και θεσμοί ψάχνουν τη συμβιβαστική λύση

Α' κατοικία: Κυβέρνηση και θεσμοί ψάχνουν τη συμβιβαστική λύση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Η Καθημερινη, επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές, μεταδίδει σήμερα πως είναι δύσκολο να υπάρξει σύγκλιση πριν αυριανό Euroworking Group.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση, παρότι το είχε προαναγγείλει μέσω πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατάθεσε τελικά τη ρύθμιση για το σχήμα που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη στη Βουλή, κάτι που θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με μονομερή ενέργεια.

Βασικό ζήτημα διαφωνίας είναι το θέμα των ορίων για την ένταξη στο νέο πλαίσιο παρέμενε, αν και οι πηγές ανέφεραν ότι ως προς αυτό είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος. 

Η μεγάλη διαφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας (επιπλέον της πρώτης κατοικίας) και των καταθέσεων. Η αρχική κυβερνητική πρόταση για 260.000 και 65.000 ευρώ αντιστοίχως θεωρείτο υπερβολικά γενναιόδωρη από τους δανειστές.

Επίσης, η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων παρέμενε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια». Οι δανειστές και κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστήριζαν ότι για τις επιχειρήσεις αυτές υπάρχει το πτωχευτικό δίκαιο και δεν υπάρχει λόγος να ενταχθούν στο πλαίσιο που θα αφορά τα νοικοκυριά.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM