ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μεγάλη ζήτηση για το δεκαετές ομόλογο- Στα 11,3 δισ. οι προσφορές

Μεγάλη ζήτηση για το δεκαετές ομόλογο- Στα 11,3 δισ. οι προσφορές Facebook Twitter
0

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει το δεκαετές ομόλογο που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο, στον απόηχο του διεθνούς ευνοϊκού κλίματος που κρατά χαμηλά το κόστος δανεισμού για τις χώρες της Ε.Ε. καθώς και της πρόσφατης αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από τη Moody's. 

Οι προσφορές των επενδυτών έχουν φτάσει στα 11,3 δισ. ευρώ την ώρα που ο ΟΔΔΗΧ στοχεύει στην άντληση 2 δισ. ευρώ.

Χάρη στην ισχυρή ζήτηση το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,9%, έναντι αρχικής οδηγίας για 4,125%.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το 4% τον Ιούλιο του 2003, όταν το επιτόκιο έκδοσης των δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 3,91%.

Το 2005 υπήρξαν τρεις εκδόσεις με επιτόκια κατά σειρά 3,70% τον Φεβρουάριο του 2005, 3,41% τον Ιούνιο του 2005 και 3,25% τον Σεπτέμβριο του 2005, με το κόστος δανεισμού σε ιστορικό ναδίρ.

Από το 2006 και μετά τα επιτόκια των δεκαετών τίτλων τράβηξαν την ανηφόρα και έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο τον Μάρτιο του 2010, όταν διαμορφώθηκαν στο 6,30% (η τιμολόγηση) και στο 6,25% το κουπόνι.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM