Τι συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια Τσακαλώτος - Στουρνάρας

Τι συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια Τσακαλώτος - Στουρνάρας Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / Eurokinissi
0

Συνάντηση είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη συνάντηση τους, ο υπουργός Οικονομικών με τον διοικητής της ΤτΕ, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να «δέσουν» τα σχέδια για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Πρόκειται για το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που προβλέπει την τιτλοποίηση με κρατική εγγύηση μη εξυπηρετούμενων δανείων (Asset Protection Scheme - APS), και εκείνο της ΤτE, σύμφωνα με το οποίο θα μεταφερθούν σε εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV) κόκκινα καταγγελμένα δάνεια αξίας έως 40 δισ. ευρώ με εγγύηση μέρος του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών.


Τα δύο σχέδια είναι συμπληρωματικά κι όπως έχει πει η κυβέρνηση, θα προωθηθούν και τα δύο με στόχο να επιλέξουν οι τράπεζες αυτό το οποίο ανταπόκρινεται καλύτερα στις ανάγκες τους.


Η κυβέρνηση έχει αποστείλει το σχέδιο για τη δημιουργία του APS στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) και αναμένει τη σχετική έγκριση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM