Ταξιδεύουμε περισσότερο: Παγκόσμια αύξηση των διεθνών τουριστών κατά 6%

Ταξιδεύουμε περισσότερο: Παγκόσμια αύξηση των διεθνών τουριστών κατά 6% Facebook Twitter
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
1

Ο αριθμός των διεθνών τουριστών στον κόσμο συνέχισε την ισχυρή άνοδό του στη διάρκεια του 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6%.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη νότια Ευρώπη (+7%), σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό του ΟΗΕ που έχει την έδρα του στη Μαδρίτη.

Συνολικά ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Ευρώπη αυξήθηκε πέρυσι κατά 6% φθάνοντας τους 713 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Μέση Ανατολή, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει, ήταν επίσης ένας από τους προορισμούς που κατέγραψαν αύξηση τουριστών (+10%, στα 64 εκατομμύρια τουρίστες).

Το ίδιο και η Αφρική, η οποία σημείωσε αύξηση 7% (10% στη βόρεια Αφρική και 6% στην υποσαχάρια) φθάνοντας τους 67 εκατομμύρια τουρίστες.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού υποδέχθηκε 343 εκατομμύρια τουρίστες (+6%) και η αμερικανική ήπειρος 217 εκατομμύρια (+3%).

Το 2019 ο WTO εκτιμά πως θα υπάρξει αύξηση από 3 έως 4%.

«Η αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο τομέας είναι σήμερα ένας από τους πιο ισχυρούς κινητήρες της ανάπτυξης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όμως «έχουμε την ευθύνη να την διαχειρισθούμε με βιώσιμο τρόπο ώστε να μεταφράσουμε αυτή την επέκταση σε πραγματικά οφέλη για όλες τις χώρες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια