Στο ολοκαίνουργιο Su Casa

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Su Casa σε υποδέχεται στο δικό του καταπράσινο σύμπαν, στην πλατεία Νυμφών. Μια γλυφαδιώτικη μονοκατοικία της δεκαετίας του '50 έχει μετατραπεί ευφυώς σε έναν καλόγουστο χώρο εστίασης από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πολυδώρου, με εμπειρία στο στήσιμο εστιατορίων, που έφτιαξε το «δικό του σπίτι», δημιουργώντας στον κήπο μια ισπανική χασιέντα, ένα στέκι που σε προκαλεί να το επισκεφτείς. Τα δύο επίπεδα του σπιτιού αποπνέουν οικειότητα και ζεστασιά, με βιβλιοθήκες, χαλιά και μια υπέροχη βεράντα που αφήνει το βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα. Η κομψότητα του χώρου, η άνεση και η ευγένεια του προσωπικού μάς έφτιαξαν το κέφι με το που καθίσαμε.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
O κήπος του Su Casa μοιάζει με ισπανική χασιέντα... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο μενού μην αναζητήσετε πιάτα με ισπανική καταγωγή, οι περισσότερες προτάσεις εμπνέονται από τη θάλασσα και στα κυρίως, εκτός από φρέσκο ψάρι ημέρας, υπάρχουν τρία πιάτα με κρέας. Αρχή με καρπάτσιο τόνου (€14) που έρχεται πάνω σε λευκό, βαρύ μάρμαρο που δίνει αίγλη και τον διατηρεί δροσερό, ραντισμένο με αφρό αλατιού και μια ιδέα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βελούδινη υφή που κοντράρεται όμορφα από το αλάτι. Ακολούθησε η Σαλάτα Ψαριού (€14) με πρασινάδες, φιλέτο σαλάχι σε μπουκιές, κυδωνάτες πατάτες βρασμένες σε ζωμό του ψαριού, πράσινες ελιές και αλάτι από φύκια. Ανάλαφρη και δροσερή η σαλάτα, τρώγεται ευχάριστα. Το ζυμωτό φρεσκοφουρνιστό ψωμί είναι πρόκληση και μόλις το δοκιμάσεις με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€8) είναι δύσκολο να σταματήσεις. Επιτέλους, μια μελιτζάνα καπνιστή, ενισχυμένη με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και τριμμένη φέτα, χωρίς να την πνίγει το σκόρδο. Θελκτική η γεύση των μυδιών που στεφάνωνε πέστο μαϊντανού, κουκουνάρι και παρμεζάνα (€9). Από τα ζεστά ορεκτικά, εντυπωσιακό είναι το πιάτο με τον γεμιστό γαύρο με φέτα και δυόσμο, που συνόδευε ντομάτα –βγαλμένη από το τσέρκι– σε κύβους και μους γιαουρτιού αρωματισμένη με μοσχολέμονο (€9). Η ευωδιά συνόδευε το πιάτο μέχρι που προσγειώθηκε στο τραπέζι. Ανάρπαστος έγινε ο γεμιστός γαύρος – να 'ταν κι άλλος. Σε επόμενη επίσκεψή μας θα δοκιμάσουμε κάποιο από τα ζυμαρικά και το ριζότο που προτείνει ο κατάλογος. Κλείσιμο με μιλφέιγ (€9) με τραγανά φύλλα και κρέμα. Μετά το δείπνο μπορείς να συνεχίσεις με κοκτέιλ από τη φασαριόζικη μπάρα. Το Su Casa σε υποδέχεται από το πρωί για καφέ, πρωινό με ομελέτες και από τις 14:00 η κουζίνα σερβίρει το μενού.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και κρέμα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

☛ Su Casa, πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, 210 8985554

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ