Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών...
0

Τα μπεργκεράδικα δίνουν και παίρνουν, προσφέροντας τη λύση για comfort food κι ακολουθώντας τον δρόμο για εύκολο φαγητό made in USA. Ένα καινούργιο μαγαζί, το Be Happy Burger bar στο Αιγάλεω, δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας τα μπέργκερ με... δροσιστικά κοκτέιλ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών και ο χώρος του μοιράζεται ανάμεσα στο μπεργκεράδικο με την ανοιχτή κουζίνα και στο μπαρ με τα κοκτέιλ. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι το καλό γούστο και τη διακοσμητική άποψη του αρχιτέκτονα Στέλιου Βακιρτζή, με τις γκρι αποχρώσεις, το δάπεδο από λαμαρίνα και τους μοντέρνους καναπέδες. Η ζωή όμως βρίσκεται στην πλατεία, στα τραπεζάκια και στους ψηλούς καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες που καταλαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Από την ανοιχτή κουζίνα η ομάδα των μαγείρων κινείται με φοβερή ταχύτητα, σαν να παρακολουθείς ταινία σε γρήγορη κίνηση. Παρακολουθώ μια παρέα νεαρών όταν τους σερβίρονται τα λαχταριστά μπέργκερ. Τα κινητά βγαίνουν και αμέσως ποστάρουν φωτογραφίες με αυτά.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς.

Μου άρεσε ο κατάλογος, που είναι ξεκάθαρος στη φιλοσοφία αυτού που προσφέρει, με φωτογραφίες από μπέργκερ, σαλάτες, fries, starters, dogs, main dishes, γλυκά και κοκτέιλ. Οι επεξηγήσεις κάτω από κάθε πρόταση του μενού σε βοηθούν να αποφασίσεις τι τραβάει η όρεξή σου. Αρχή με ωραιότατη, δροσερή σαλάτα «Be Happy» (€4,80) με μαρούλι, iceberg, ζουμερά ντοματίνια, κύβους πράσινο μήλο, τραγανά κρουτόν, ξεροψημμένο μπέικον και παρμεζάνα Reggiano. Η σος που αγκάλιαζε τη σαλάτα ήταν νόστιμη και σε ιδανική δόση, αφήνοντας τα φρέσκα λαχανικά να έχουν τον πρώτο λόγο. Ακολούθησε το μπέργκερ 100% Greek (€6,50), με καλοφτιαγμένο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο φρέσκο κιμά, μαρούλι, ντομάτα, ροδέλες κρεμμύδι, μια πινελιά λιαστή ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη και σκόρδο mayo που αγκάλιαζε ένα αφράτο καρβελάκι. Το ψωμί στο μπέργκερ παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό ήταν πραγματικά πολύ καλό και «έδενε» με τη φιλοσοφία του ελληνικής προσέγγισης του μπέργκερ. Γευστικό και αφράτο ήταν και το μπριός που φυλάκιζε το Be Happy μπέργκερ (€6,90) με μπιφτέκι, διπλό τυρί τσένταρ, τραγανό μπέικον, φύλλα iceberg, ντομάτα και σος. Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς. Το Bollywood με ψωμί μπριός έρχεται με φαλάφελ, ντομάτα, κρεμμύδι, καρότο, iceberg, μαγιονέζα και μάνγκο τσάτνεϊ (€7,50) και καλύπτει τη χορτοφαγική διάθεση.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
100% Greek burger

Για όσους δεν αρκούνται στα μπέργκερ, από τα dogs, το Greek (€3,30) είναι κολασμένο. Βουτάς βουλιμικά και θέλεις να καταβροχθίσεις το ψημένο στο γκριλ χωριάτικο λουκάνικο μέσα σε ωραίο αφράτο φραντζολάκι με ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, σκόρδο mayo και μουστάρδα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τριάντα δύο μπίρες προσφέρει η λίστα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου και, φυσικά, πολλά και απολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Αυτό που θα αντιληφθείς στο φιλόξενο Be Happy είναι ότι υπάρχει αναζήτηση της καλής ποιότητας και ο συνιδιοκτήτης Βασίλης Τσακιρίδης δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Γι' αυτό θα φύγεις happy.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Aπολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου...

☛ Be Happy Burger Cocktail bar, Θηβών & Ιερά Οδός, Αιγάλεω, 210 5310095

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ