Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι

Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι Facebook Twitter
0
Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι Facebook Twitter


Με το διαβατήριο της φρεσκάδας στην πρώτη ύλη και με ψαράκια που φημίζονται για τα καλά λιπαρά άνοιξε πανιά το καινούργιο μεζεδοπωλείο «Ω3», επιβεβαιώνοντας την τάση για μοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία. Ωραία και πιασάρικη η ονομασία του. Ένας μοντέρνος χώρος στο Πασαλιμάνι, που ήταν όνειρο ζωής για τους ιδιοκτήτες του. Το Ω3 άνοιξε στη θέση του ιστορικού πειραιώτικου καφέ «Αλεξάνδρειο» που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '70. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνεργασία με τον διακοσμητή Πάνο Κοκκαλίδη, κράτησαν αρκετά από τα στοιχεία και τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της οικοδομής. Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο σεφ Δημήτρης Νίκολης και στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι η σεφ Μαρία Σεφεριάδη.

Το μενού δεν είναι φλύαρο, προσφέρονται πιάτα ημέρας ανάλογα με τη φρέσκια ψαριά που έχει παραλάβει η κουζίνα. Ξεκινάς με ωραίες αλοιφές. Ξεχώρισα τη δίχρωμη ταραμοσαλάτα, μους λευκού ταραμά και μους μαύρου, με μελάνι σουπιάς (€4,50). Ωραία γεύση, με ένταση, αποκαλύπτει η ρεγγοσαλάτα Ω3 (€5) με κομμάτια του ψαριού. Η μελιτζανοσαλάτα (€4,50) σιγοκαπνίζεται και σερβίρεται με σταφίδες και κουκουνάρι που αφήνουν μια γλύκα στην επίγευση, περισσότερο έντονη από όσο θα ήθελα. Υποκύψαμε στη γοητεία του φιλεταρισμένου γαύρου (€6) που βγαίνει τραγανός από το τηγάνι και τρώγεται ευχάριστα κάτω από τη μεσημεριάτικη σκιά των πεύκων. Ταιριαστή με τα πιάτα είναι η κυκλαδίτικη σαλάτα (€7) με υπέροχα αυγουλάτα ντοματίνια Σύρου, όλο γλύκα, με νησιώτικη μυζήθρα και φύλλα κάππαρης. Η απλότητα και η γευστική διαφάνεια αποκαλύπτεται στα φιλέτα κουτσομούρας (€12) που βγαίνουν από τη σχάρα σωστά ψημένα. Το παιχνίδι γίνεται δυνατό με το σπαγγέτι Ω3 (€13), που η γεύση του κυριολεκτικά απογειώνεται από το αυγοτάραχο του Τρικαλινού και τους κύβους ντομάτας. Ενδεικτικό πιάτο για το πώς ένας σεφ με λίγο τσαγανό μπορεί να δώσει τη δική του εκδοχή, αξιοποιώντας τα παραδοσιακά μας υλικά. Το Ω3 τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι όμως καλά οργανωμένο. Θα σε περιποιηθούν αληθινά και για το τέλος προσφέρουν μους γιαουρτιού με λεμόνι ή υποβρύχιο μαστίχα μέσα σε λικέρ μαστίχας που μας άφησε νοσταλγική γλύκα για κατευόδιο.

☛ Ω3, Άγγελου Μεταξά 7-9, Πασαλιμάνι, 210 4113333.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ