Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα

Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Για τις εκλογές, την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την πρόσφατη μεταξύ Κράτους- Εκκλησίας μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι εκλογές θα γίνουν όποτε βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Οι δυο τους θα αποφασίσουν και δεν θα μας ρωτήσουν», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «βάσει της αριθμητικής χωρίς πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτές του Ποταμιού να στηρίξουν την συνέχιση της πρωθυπουργίας Τσίπρα, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας «η απόφαση ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ομόφωνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα». 

Σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, είπε ότι «δεν απαντά σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας», χαρακτηρίζοντας ως «σωστή» την πρόβλεψη να πάψουν οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπό την αίρεση της εξασφάλισης «ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν μετακλητοί υπάλληλοι των εκάστοτε μητροπολιτών».

«Για την περιουσία εγώ είμαι της σχολής του Αντώνη Τρίτση. Στην Εκκλησία πέρα από τους ναούς και τα μοναστήρια, ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα», υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας «το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει καμία περιουσία που δεν έχει συμβόλαια του ελληνικού κράτους».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιουσίες, απάντησε «αν εννοούν εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία με συμβόλαια από την εποχή των Οθωμανών, όχι δεν είναι αμφισβητούμενες. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Και θα πρέπει αυτές οι εκτάσεις αντί να ρημάζουν, ή αντί να τις εκμεταλλεύονται λίγοι επιτήδειοι, να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολλών, ειδικά των φτωχότερων, αλλά και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

hjnrjh

Πολιτική / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το πρόβλημα με το Ποτάμι είναι ότι απαρτίζεται από τόσο σοβαρούς ανθρώπους που κανένας δεν αφήνει τη δουλειά του για να ασχοληθεί με την πολιτική full time (εν αντιθέσει με τον Σύριζα που είναι σαν συνδικαλιστικό όργανο ηθοποιών-τραγουδιστών).