Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel

Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter
0
Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter


To Fresh Hotel βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής αγοράς της Αθήνας και ξεχωρίζει με τα ανοιξιάτικα χρώματά του. Αν και βρίσκεται σε πολύβουο σημείο, όταν ανέβεις στον 9ο όροφο, στο «Air Lounge» bar, ανακαλύπτεις ένα ήρεμο σύμπαν. Η θέα στην πόλη, στην Ακρόπολη, απρόσκοπτη. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και εκπέμπει οικειότητα, με τις βιβλιοθήκες, τον απαλό φωτισμό και τα αναπαυτικά καθίσματα. Από το πρωί, που τον χώρο τον λούζει ο ήλιος, μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να δοκιμάσεις ένα ωραίο σάντουιτς με τορτίγια και ψητά λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους, ντομάτα και ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού (€8).Το βράδυ, η σάλα, που περιβάλλεται από τζαμαρίες, αλλάζει ύφος. Δοκιμάσαμε την ευωδιαστή μαραθόπιτα που είναι ζυμωμένη με ελαιόλαδο και συνοδεύεται με ντιπ γιαουρτιού (€6,50). Ωραίο γευστικό συνδυασμό κάνει η καλοδουλεμένη φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και καπνιστή πέστροφα «πηγών Ταϋγέτου» (€10,50). Η μυρωδιά της τρούφας που έρχεται από το διπλανό τραπέζι σε τραβάει από τη μύτη και μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις τις πατάτες που είναι κομμένες σε τσιπς και αρωματισμένες με φρέσκο θυμάρι και λάδι τρούφας (€5) . Ελκυστικές είναι τρεις σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού, καθώς και οι επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο. Μου άρεσε που στον κατάλογο προσφέρεται η δυνατότητα να παραγγείλεις ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, με έξτρα χρέωση 3 ευρώ. Καλή επιλογή είναι οι χειροποίητες ταλιατέλες ζυμωμένες με φέτα και ούζο, που συνοδεύονται από φρέσκο σολομό και λαχανικά (€14,50). Από τα κυρίως πιάτα, νόστιμα μαγειρεμένο έρχεται το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε σάλτσα από κόκκινο κρασί, με ξινό τραχανά και γραβιέρα (€18,50). Τα αρώματα του κρασιού ενισχύουν τη γευστική προσωπικότητα του πιάτου. Για το τέλος, μια ανάλαφρη τάρτα με κρέμα πατισερί και αχλάδια (€7,50) . Η σεφ Ινόη Ιωαννίδου τιμάει στην κουζίνα της τα προϊόντα της εποχής και στα πιάτα της ανακαλύπτεις αγάπη, ισορροπία και καλή τεχνική.

Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter

☛ Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210 5248511

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ