TSquare με νέο σεφ στην κουζίνα

TSquare με νέο σεφ στην κουζίνα Facebook Twitter
0
TSquare με νέο σεφ στην κουζίνα Facebook Twitter
Αυτό που διατηρήθηκε είναι το φιλόξενο εσωτερικό περιβάλλον.


Σε ολική ανανέωση της κουζίνας του προχώρησε το TSquare στο Γκολφ της Γλυφάδας με νέο σεφ επικεφαλής αλλά και ολοκαίνουργιο μενού, το οποίο δείχνει να δένει εξαιρετικά με την all day φιλοσοφία που υπηρετεί ο όμορφος χώρος εδώ και έναν χρόνο. Αυτό που διατηρήθηκε είναι το φιλόξενο εσωτερικό περιβάλλον του αλλά και ο καταπράσινος εξωτερικός χώρος που κάνουν το εστιατόριο να ξεχωρίζει. Ωστόσο, τον πρώτο λόγο έχει το φαγητό και εδώ ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας, που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου, έχει πολλά να πει.

TSquare με νέο σεφ στην κουζίνα Facebook Twitter
Φωτο: Ιωάννης Σολάκης

Ο σεφ και η ομάδα του ετοιμάζουν πιάτα στα οποία η δημιουργικότητα, η οικειότητα και η νοστιμάδα βρίσκονται σε καλές αναλογίες και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των προτάσεων που δένουν με όλες τις θέσεις των δεικτών του ρολογιού. Από το πρωινό διαλέγω την καλοφτιαγμένη ομελέτα «Εnergy» με ασπράδια αυγών, φρέσκα λαχανικά, γαλοπούλα και ανθότυρο (€9) και την τριλογία των μπριός (€9), στην οποία το φρεσκοφτιαγμένο ψωμάκι έρχεται σε τρεις εκδοχές: με καπνιστό σολομό, λάιμ, γουακαμόλε και μαγιονέζα η πρώτη, με ισπανικό τσορίθο και τυρί ματσένγκο η δεύτερη, με ξινόγλυκο τυρί Θεσσαλίας, baby σπανάκι και Κρητικό απάκι η τρίτη. Η κάρτα του μεσημεριανού και του βραδινού δεν θα σε απογοητεύσει. Το ταρτάρ σολομού με wasabi, yuzu και καρπάτσιο ρέβας (€16) είναι βελούδινο στο στόμα. Το πιλάφι σε τούρκικη εκδοχή, με καβουρμά και φιστίκια Αιγίνης (€10), είναι αρωματικό και πληθωρικό. Τα άγρια μανιτάρια απελευθερώνουν τα αρώματά τους μαγειρεμένα σε σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί και τρούφα (€14). Από τα ριζότι και τα ζυμαρικά διαλέγω το κριθαράκι Γιαννιτσών με γαρίδες, μαγειρεμένο σε γιουβέτσι με ζωμό θαλασσινών (€15), και το ριζότο με φιλετάκια κοτόπουλου, φρέσκα φύλλα σπανάκι και τυρί ματσένγκο (€16). Το φιλέτο του σολομού ανεβάζει τόνους με τον πουρέ πατάτας, ο οποίος είναι εμπλουτισμένος με wasabi και wakame και δέχεται ένα τελείωμα από μέλι και σόγια (€19,50). Χορταστικό και γνήσια νόστιμο είναι το κότσι από κατσικάκι στον φούρνο με παραδοσιακές χυλοπίτες και φρέσκια λεβάντα, συνδυασμένο με γλυκόξινο τυρί Θεσσαλίας (€18). Σε απαιτητικούς κρεατοφάγους απευθύνεται το Τomahawk για 2 άτομα, που συνοδεύεται με σάλτσα μουστάρδας και ταρτουφάτα (€56). Γλυκό επίλογο θα κάνεις με ένα δροσερό κι αρωματικό εκχύλισμα από μέντα, ζαμπούκο και κυνόροδο, που συνδυάζεται με κρεμώδες κέικ από πετιμέζι και σταφίδες (€8) ή την εκδοχή του TSquare για τη μηλόπιτα (€9). Από τον Μάρτιο το TSquare ή Glyfada Golf Gardens, όπως ονομάζεται το συγκρότημα στο οποίο ανήκει, θα εγκαινιάσει το family brunch κάθε Κυριακή 12:00-17:00 που θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μουσική, μεγάλο διεθνή μπουφέ, live cooking και άφθονο ποτό. 


☛TSquare, Golf Γλυφάδας, 210 8982138

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ