Στο κεφάτο Homey

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
0

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Η μυρωδιά από τα χειροποίητα ψωμιά –που ζυμώνονται με αλεύρι Ζέας– και τα φαγητά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο σε τραβά από τη μύτη με το που θα διαβείς το κατώφλι του μαγαζιού.

 

«Επανάσταση είναι η νοσταλγία της αθωότητας» έγραφε ο Αλμπέρ Καμύ και το μαγειρικό ανάλογο της αθωότητας που αναζητά η προσέγγιση του Γάλλου φιλοσόφου μπορείς να το βρεις σε φαγητό που το χαρακτηρίζουν η σαφήνεια, η ελαφρότητα, η νοστιμάδα και η φρεσκάδα. Τις σκέψεις αυτές κάνεις θέλοντας να βρεις την ταυτότητα των φαγητών που βγαίνουν από τους ξυλόφουρνους του Homey. Εδώ δεν γίνονται εκπτώσεις στην καλή πρώτη ύλη που ακολουθεί κατά πόδας την εποχικότητα. Η μυρωδιά από τα χειροποίητα ψωμιά –που ζυμώνονται με αλεύρι Ζέας– και τα φαγητά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο σε τραβά από τη μύτη με το που θα διαβείς το κατώφλι του μαγαζιού. Άλλωστε οι φούρνοι, που δουλεύουν στο φουλ, είναι εκεί σε παράταξη και σε «υποδέχονται».

 

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Η καλή μαγειρική δεν είναι απαραίτητο να μπλέκει με πολλά υλικά και δύσκολες τεχνικές.

 

Η χορτόπιτα (€5) βγαίνει μοσχοβολιστή και το χειροποίητο φύλλο, τραγανό, αγκαλιάζει την πλούσια γέμιση με τα αρωματικά χόρτα. Η ειλικρίνεια της αληθινής, μεστής γεύσης σε κατακτά σε κάθε μπουκιά – τόσο απλά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που επιμελείται το μενού δίνει τη σπιτική αίσθηση. Τα χειροποίητα ντολμαδάκια της Αργυρώς (€6) που ψήνονται στον ξυλόφουρνο ανεβάζουν τον γευστικό πήχη. Το ρύζι της γέμισης, σπυρωτό και ευωδιαστό, δανείζεται νότες από το ξύλο του φούρνου, με αποτέλεσμα τα ντολμαδάκια να τρώγονται απνευστί. Η καλή μαγειρική δεν είναι απαραίτητο να μπλέκει με πολλά υλικά και δύσκολες τεχνικές. Εντοπίζεται στον σεβασμό στην πρώτη ύλη και στην τήρηση των ισορροπιών. Μου αρέσει που στο Homey έχουν προμηθευτεί εξαιρετικές χειροποίητες μαύρες πήλινες γάστρες από τη Σίφνο, οι οποίες έρχονται στο τραπέζι μόλις βγουν από τον ξυλόφουρνο. Ένα ταξίδι ευδαιμονίας χαρίζουν τα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα (€17) που ψήνονται με μανέστρα στον ξυλόφουρνο κι έρχονται με τριμμένο ξηρό ανθότυρο. Η διαδοχική κλιμάκωση των γεύσεων που αποκαλύπτουν βαθιά νοστιμιά δίνει μια ολοκληρωμένη αίσθηση ικανοποίησης. Δυνατά «παίζει» και η ψησταριά που βγάζει ζουμερό κεμπάπ (€7) και σίγουρα οι κρεατολάγνοι θα προσκυνήσουν τη σωστή γεύση μιας ιδανικά ψημένης μοσχαρίσιας μπριζόλας Βlack Αngus που αρωματίζεται με βότανα και τρούφα (€18). Το Homey είναι κεφάτο εστιατόριο και η φιλοξενία της Κωνσταντίνας και του Ευγένη εκφράζει την παριανή καταγωγή τους.

☛Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156

 

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Οι κρεατολάγνοι θα προσκυνήσουν...

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ