Το Kir-Yianni είναι το πρώτο wine Bar που άνοιξε στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το Kir-Yianni είναι το πρώτο wine Bar που άνοιξε στο Ελευθέριος Βενιζέλος Facebook Twitter
Το Kir-Yianni Wine Bar μετρά λίγες μόνο ημέρες που άνοιξε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
0

«Ήταν ένα στοίχημα, μια προσπάθεια που κράτησε πολύ καιρό και χρειάστηκε αρκετή επιμονή για να την ολοκληρώσουμε». Είναι τα λόγια του Στέλιου Μπουτάρη, καθώς κάθεται στην μπάρα του Kir-Yianni Wine Bar έχοντας δίπλα του παραταγμένες όλες τις ετικέτες του Κτήματος και ενώ τα αρώματα του Ξινόμαυρου ποτίζουν την ατμόσφαιρα και σε ταξιδεύουν στα αμπελοτόπια της Νάουσας και του Αμύνταιου.


Το Kir-Yianni Wine Bar μετρά λίγες μόνο ημέρες που άνοιξε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά έχει βρει τόσο καλά τη θέση του και την αποστολή του που εύλογα αναρωτιέσαι γιατί δεν είχε γίνει τέτοιο έως τώρα. Ένας χώρος όπου τα ελληνικά κρασιά συνδυασμένα με επιλεγμένα πιάτα, θα προσφέρουν μια γεύση της ελληνικής οινικής σκηνής σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη τόλμησε μια κίνηση καινοτομική για τα δεδομένα της ελληνικής οινοποιίας. Να βάλει τα κρασιά του στη θέση του οινικού πρεσβευτή στο πλέον προβεβλημένο σημείο διέλευσης των ξένων επισκεπτών και με ένα τρόπο πολύ πιο ζωντανό και άμεσο από ένα απλό εκθετήριο. Εκεί που το κρασί μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το φαγητό και να δέσει τη σαγήνη του με την έξαψη του ταξιδιού.

Στο Kir-Yianni Wine Bar θα έχουν τη δυνατότητα όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα να γνωρίσουν το ελληνικό κρασί, τις γηγενείς ποικιλίες και τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα μέσα από την παράδοση, το πάθος για καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη.


Θυμάσαι εικόνες από ταξίδια, πόσο όμορφα γέμισε ο χρόνος ανάμεσα σε δύο πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ρώμης με ένα ποτήρι ιταλικό κρασί στο χέρι και μια γουλιά στο στόμα σου να ξεπλένει την πλούσια γεύση της παρμεζάνας. Και πόσο καλά επιβεβαιωνόταν κάθε φορά στο νου σου ότι οι Ιταλοί ξέρουν να φτιάχνουν καλά προϊόντα.


Οι άνθρωποι του Κτήματος πιστεύουν ότι το ελληνικό κρασί που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά βήματα προς την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, είναι έτοιμο να συναντήσει τους οινόφιλους από όλο τον κόσμο που αναζητούν νέους οινικούς προορισμούς, λιγότερο γνωστές ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.
«Το ελληνικό κρασί μπορεί να πάρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια οινική σκηνή και οι ελληνικές ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο». Αυτό είναι το προσωπικό όραμα του Στέλιου Μπουτάρη και το Kir-Yianni Wine Bar δείχνει να είναι για τον ίδιο ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται.

Το Kir-Yianni είναι το πρώτο wine Bar που άνοιξε στο Ελευθέριος Βενιζέλος Facebook Twitter
To κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι.


«Από εδώ θα ξεκινούν οι νέοι πρεσβευτές για να μεταφέρουν την εμπειρία του ελληνικού κρασιού σε όλο τον κόσμο. Στο Kir-Yianni Wine Bar θα έχουν τη δυνατότητα όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα να γνωρίσουν το ελληνικό κρασί, τις γηγενείς ποικιλίες και τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα μέσα από την παράδοση, το πάθος για καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη», λέει ο Στέλιος Μπουτάρης και προσθέτει: «Εκτός από τα κρασιά Κυρ Γιάννη θα παρουσιάζονται και θεματικές ετικέτες όπως για παράδειγμα πέντε προτάσεις κρασιών Αγιωργίτικων ή από την Σαντορίνη».


Καθώς παρελαύνουν στο ποτήρι σου τα κρασιά του Κτήματος αναλογίζεσαι ότι ο Στέλιος Μπουτάρης και η ομάδα του αντιπροσωπεύουν την πέμπτη γενιά οινοποιών μιας οικογένειας που έχει συμμετάσχει στην ιστορία του ελληνικού κρασιού. Στα αμπελοτόπια του Κτήματος στη Νάουσα και το Αμύνταιο οι γηγενείς ποικιλίες και κυρίως το ευγενές Ξινόμαυρο έχουν τον πρώτο λόγο μέσα από μια παράδοση που πάει πίσω πολλές δεκαετίες. Την προσπάθεια που γίνεται από το αμπέλι έως το τελικό προϊόν την αντιλαμβάνεσαι στο ποτήρι σου.


Πίνεις λίγες γουλιές Σαμαρόπετρα του 2013 όπου συνυπάρχουν σε ίσα μερίδια ο Ροδίτης με το Sauvignon Blanc και γεύεσαι ένα κομψό κρασί με τη γοητεία του κλασικού. Το συνοδεύουν ιδανικά οι μπρουσκέτες με φάβα, χταπόδι και σχοινόπρασσο, από την κουζίνα του Wine Bar που υποστηρίζεται από το γνωστό κολωνακιώτικο εστιατόριο Scala Vinoteca. Γεύεσαι μια πιρουνιά από το μοσχάρι μπουργκινιόν με κους κους και μετά παραδίνεσαι στο πλούσιο σε αλκοόλη και τανική δομή Γιαννακοχώρι του 2001, προϊόν μιας χρονιάς με ιδανικές συνθήκες τρύγου. Απολαμβάνεις το στιβαρό και φινετσάτο Διάπορο του 2011 από Ξινόμαυρο και λίγο Syrah, που εκφράζει ένα από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Κτήματος, συνοδεύοντάς το με ποικιλία εξαιρετικών ελληνικών τυριών από ξερό ανθότυρο, μετσοβόνε, γραβιέρα, λαδοτύρι Μυτιλήνης. Τσιμπολογάς τα εκλεκτά αλλαντικά - από παστράμι έως Jamon και prosciutto- συντροφιά με ένα συγκλονιστικό ποτήρι από την Ράμνιστα του 2005 με στιβαρές τανίνες και αρωματική πολυπλοκότητα, ένα κρασί που είναι σημείο αναφοράς για το Ξινόμαυρο και μάλιστα προέρχεται από τον κορυφαίο τρυγητό της προηγούμενης δεκαετίας. Δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτό το κρασί ή στην Μπλε Αλεπού του 2011 όπου συνυπάρχουν ιδανικά οι ποικιλίες Syrah, Merlot, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Negro Amaro, Petit Verdot. Μια γουλιά αρκεί για να ξεκινήσει το... ταξίδι!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM