H χαρτοπετσέτα που πάνω της πρωτοσχεδιάστηκε το Twitter

H χαρτοπετσέτα που πάνω της πρωτοσχεδιάστηκε το Twitter Facebook Twitter
0

Αρκετά χρόνια πριν, το 2005, ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών θέλησε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο κόσμος.

Ήταν μια εποχή που 140 χαρακτήρες φαινόταν αρκετοί για να εκφράσει κανείς τις σκέψεις του.

Το Twitter ξεκίνησε ένα χρόνο μετά και τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά από τότε.

Προχθές, το κραταιό κοινωνικό δίκτυο μοίρασε ένα σχεδόν πρόχειρο σκίτσο που αμυδρά μαντεύεις τι είναι. Είναι το πρώτο σκαρίφημα που έκανε ο CEO και συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey το 2005- για το πώς θα μπορούσε να είναι η αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Το σκαρίφημα περιελάμβανε επιλογή που επέτρεπε στους χρήστες να πληροφορούν τους followers τους αν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή πηγαίνουν στο πάρκο, ενώ  εμφάνιζαν το όνομα, το email και τον τηλεφωνικό αριθμό του χρήστη.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό το σχεδιάκι έχει την χρηματική αξία ενός σχεδίου του Βαν Γκόγκ, αλλά και πάλι φτωχό ακούγεται. Το Twitter έχει αυτή τη στιγμή 336 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και τίποτε δεν φαίνεται να το κλονίζει ― σε αντίθεση με τον μεγάλο του αντίπαλο, το Facebook.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ