Αυτοψία στο Ναυάγιο: Ζώνες επικινδυνότητας και απαγόρευση πρόσβασης στο σημείο της κατολίσθησης

Αυτοψία στο Ναυάγιο: Ζώνες επικινδυνότητας και απαγόρευση πρόσβασης στο σημείο της κατολίσθησης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
0

Οριοθέτηση ζωνών επικινδυνότητας και απαγόρευση στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση αποφασίστηκε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μαζί με επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης την οριοθέτηση ζωνών επικινδυνότητας και την προσέγγιση των τουριστών σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, μετά και την αυτοψία που έκανε στην περιοχή μαζί με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα και τον γεωλόγο, του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Λάμπρο Πυργιώτη.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές κινήθηκε άμεσα, μετά τις πρώτες στιγμές της εκδήλωσης του φαινομένου, για την αντιμετώπιση του περιστατικού της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου και την παροχή βοήθειας για όσους τη χρειάστηκαν, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα της γρήγορης αντιμετώπισης οποιοδήποτε προβλήματος παρουσιάστηκε».

Επίσης εκδόθηκαν από τις αρχές δύο διατάξεις απαγόρευσης προσέγγισης του συγκεκριμένου σημείου από ξηρά και θάλασσα.

«Η παρουσία μας εκεί κρίθηκε αναγκαία, ώστε ιδίοις όμμασι, να έχουμε την εικόνα της περιοχής και να συναποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα "πλέγμα προστασίας", αλλά και την περαιτέρω αξιοποίηση της ακτής με ένα πιο συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και απασχολεί και τους επαγγελματίες της Ζακύνθου, αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών, αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει με μια διαμόρφωση της ισχύουσας απαγορευτικής απόφασης που υπάρχει, είναι η προσέγγιση σε ένα μικρό τμήμα της παραλίας το οποίο θα καθοριστεί, με ειδική σήμανση, ενώ παράλληλα θα απαγορευτεί η προσέγγιση των επισκεπτών στα "κρίσιμα" σημεία που φαίνεται ότι υπάρχουν στο χώρο».

«Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από τη συζήτηση που είχαμε με τους επιστήμονες και φυσικά θα τεκμηριωθεί και διοικητικά με την απόφαση που θα ληφθεί, αλλά και επιστημονικά από τους ειδικούς. Η λύση αυτή, να δοθεί δηλαδή στο κοινό μία συγκεκριμένη και οριοθετημένη περιοχή επισκεψιμότητας, κρίνεται σκόπιμη και ασφαλής και θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο, ούτως ώστε η μελέτη που εξελίσσεται ήδη από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, να αποδώσει καρπούς και να έχουμε τους χάρτες επικινδυνότητας για την περιοχή, αλλά και άλλες περιοχές του Ιονίου, ώστε και να παρθούν πλέον οριστικά μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε περιορίσει στο μέγιστο δυνατό την οποιαδήποτε επικινδυνότητα και φόβο για ατύχημα στην περιοχή» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM