Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει – σαν να βρίσκεσαι σε καρουζέλ.

Το τρίτο αδελφάκι της οικογένειας Gazi College έκανε την άφιξη του αισθητή στην γειτονιά της Γλυφάδας. Μεσημέρι Σαββάτου και το μαγαζί πλημμυρίζει από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει. Σαν να βρίσκεσαι σε καρουσέλ. Τα βιβλία άπειρα. Κρέμονται από τις σιδερένιες κουπαστές, γεμίζουν την βιβλιοθήκη με την τρισδιάστατη «οπτική απάτη» που ντύνει την μια πλευρά της σκάλας η οποία οδηγεί στο πατάρι. Δίνουν τον διακοσμητικό τόνο υποστηρίζοντας την ονομασία College. Απολαυστικοί οι δερμάτινοι καναπέδες και τα παιχνιδιάρικα τραπέζια με ένθεση επιτραπέζια –φιδάκι και ντόμινο- σε ταξιδεύουν στα χρόνια τα μαθητικά. Ελκυστική η βιτρίνα που φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά, γλυκά και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική. Πετυχημένη η ιδέα των ανθρώπων με την πολύχρονη εμπειρία τους σε χώρους εστίασης, που έστησαν με την συμβολή του αρχιτεκτονικού διδύμου Γαβαλά και Μουρίκη, ένα πολυδιάστατο μαγαζί για όλες της ώρες της ημέρας.

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το μενού δίνει επιλογές αγκαλιάζοντας όλα τα γούστα. Ξεκινάς από το πρωί με καφέδες και breakfast με ομελέτες, πίτες, κρέπες, ελκυστικά σάντουιτς και συνεχίζεις μεσημέρι και βράδυ με χορταστικές σαλάτες, ασιατικά πιάτα, ζυμαρικά, πίτσες, μπέργκερς, hot dog, fish and chips. Στο τραπέζι έρχεται η πλούσια σαλάτα από την ελληνική γη (7,50€) με ποικιλία από δροσερά τραγανά λαχανικά – φύλλα παντζαριού, ρόκα, σπανάκι- την κρητική πινελιά δίνει το λεπτοκομμένο απάκι και ωραία ένταση χαρίζει το τριμμένο κρασοτύρι και μαζί φιστίκια Αιγίνης, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, παξιμαδάκια ολικής, κράνα και ισορροπημένη βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι, παρθένο ελαιόλαδο και πετιμέζι. Το Asian Basket (12,5€) σε βάζει στο πνεύμα της ασιατικής κουζίνας με μια ποικιλία από finger food με κοτόπουλο satay sticks, εξαιρετικές γαρίδες tempura, dumplings με κοτόπουλο και λαχανικά που ήθελαν ενίσχυση στην γέμιση, τραγανά spring rolls λαχανικών και στο κέντρο του πιάτου εντυπωσιακός πύργος από mendake noodles. Χορταστικό είναι και το πιάτο με fried chicken noodles (6,80€) καλοφτιαγμένα με φρέσκα λαχανικά, σόγια σος και πινελιές από σχοινόπρασο. Καλή επιλογή είναι και ο ψητός σολομός teriyaki (11,90€) στη σχάρα που έρχεται ζουμερός πάνω σε πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά ιδανικά σοταρισμένα και λουσμένα με lime, honey teriyaki σος. Την επιμέλεια του μενού έχουν οι καταξιωμένοις chef Μιχάλης Φανερωμένος και Κοσμάς Σαβριάδης ενώ η ποικιλία των εξαιρετικών γλυκών οφείλεται στον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη. Το καλό χέρι των chef που μαγειρεύουν με πάθος το ανακαλύπτεις ακόμη σε ένα απλό πιάτο ζυμαρικών Primavera (5,6€) με ντοματένια σάλτσα που ευωδιάζει βασιλικό και ψητά λαχανικά. Τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα. Οι πένες ήρθαν al dente και τις αγκάλιαζε όμορφα η βελούδινη γευστική σάλτσα. Φαγητό που αγαλλιάζει την ψυχή σου. Το μπέργκερ με μανιτάρια (5,90€) έρχεται μέσα σε πακέτο από λαδόκολλα και μόλις το ανοίξεις αποκαλύπτεται τεράστιο μαζί με κολασμένες τραγανές πατάτες τηγανητές. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι , που θα ήθελα να ήταν πιο ζουμερό, συνδυάζεται με σάλτσα μανιταριών, τυρί κρέμα ένα τραγανό φύλλο iceberg και φυλακίζεται σε φρυγανισμένο ψωμί μπριός. Τα λόγια είναι περιττά. Το Gazi College έχει αγγίξει το πνεύμα της εποχής προσφέροντας ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή, πολύ καλό σέρβις και ωραίο περιβάλλον. Ένα ελκυστικό πακέτο για την έξοδο σου.

☛ Gazi College, Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Ελκυστική η βιτρίνα όπου φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά και γλυκά, και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ