Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει – σαν να βρίσκεσαι σε καρουζέλ.

Το τρίτο αδελφάκι της οικογένειας Gazi College έκανε την άφιξη του αισθητή στην γειτονιά της Γλυφάδας. Μεσημέρι Σαββάτου και το μαγαζί πλημμυρίζει από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει. Σαν να βρίσκεσαι σε καρουσέλ. Τα βιβλία άπειρα. Κρέμονται από τις σιδερένιες κουπαστές, γεμίζουν την βιβλιοθήκη με την τρισδιάστατη «οπτική απάτη» που ντύνει την μια πλευρά της σκάλας η οποία οδηγεί στο πατάρι. Δίνουν τον διακοσμητικό τόνο υποστηρίζοντας την ονομασία College. Απολαυστικοί οι δερμάτινοι καναπέδες και τα παιχνιδιάρικα τραπέζια με ένθεση επιτραπέζια –φιδάκι και ντόμινο- σε ταξιδεύουν στα χρόνια τα μαθητικά. Ελκυστική η βιτρίνα που φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά, γλυκά και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική. Πετυχημένη η ιδέα των ανθρώπων με την πολύχρονη εμπειρία τους σε χώρους εστίασης, που έστησαν με την συμβολή του αρχιτεκτονικού διδύμου Γαβαλά και Μουρίκη, ένα πολυδιάστατο μαγαζί για όλες της ώρες της ημέρας.

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το μενού δίνει επιλογές αγκαλιάζοντας όλα τα γούστα. Ξεκινάς από το πρωί με καφέδες και breakfast με ομελέτες, πίτες, κρέπες, ελκυστικά σάντουιτς και συνεχίζεις μεσημέρι και βράδυ με χορταστικές σαλάτες, ασιατικά πιάτα, ζυμαρικά, πίτσες, μπέργκερς, hot dog, fish and chips. Στο τραπέζι έρχεται η πλούσια σαλάτα από την ελληνική γη (7,50€) με ποικιλία από δροσερά τραγανά λαχανικά – φύλλα παντζαριού, ρόκα, σπανάκι- την κρητική πινελιά δίνει το λεπτοκομμένο απάκι και ωραία ένταση χαρίζει το τριμμένο κρασοτύρι και μαζί φιστίκια Αιγίνης, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, παξιμαδάκια ολικής, κράνα και ισορροπημένη βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι, παρθένο ελαιόλαδο και πετιμέζι. Το Asian Basket (12,5€) σε βάζει στο πνεύμα της ασιατικής κουζίνας με μια ποικιλία από finger food με κοτόπουλο satay sticks, εξαιρετικές γαρίδες tempura, dumplings με κοτόπουλο και λαχανικά που ήθελαν ενίσχυση στην γέμιση, τραγανά spring rolls λαχανικών και στο κέντρο του πιάτου εντυπωσιακός πύργος από mendake noodles. Χορταστικό είναι και το πιάτο με fried chicken noodles (6,80€) καλοφτιαγμένα με φρέσκα λαχανικά, σόγια σος και πινελιές από σχοινόπρασο. Καλή επιλογή είναι και ο ψητός σολομός teriyaki (11,90€) στη σχάρα που έρχεται ζουμερός πάνω σε πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά ιδανικά σοταρισμένα και λουσμένα με lime, honey teriyaki σος. Την επιμέλεια του μενού έχουν οι καταξιωμένοις chef Μιχάλης Φανερωμένος και Κοσμάς Σαβριάδης ενώ η ποικιλία των εξαιρετικών γλυκών οφείλεται στον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη. Το καλό χέρι των chef που μαγειρεύουν με πάθος το ανακαλύπτεις ακόμη σε ένα απλό πιάτο ζυμαρικών Primavera (5,6€) με ντοματένια σάλτσα που ευωδιάζει βασιλικό και ψητά λαχανικά. Τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα. Οι πένες ήρθαν al dente και τις αγκάλιαζε όμορφα η βελούδινη γευστική σάλτσα. Φαγητό που αγαλλιάζει την ψυχή σου. Το μπέργκερ με μανιτάρια (5,90€) έρχεται μέσα σε πακέτο από λαδόκολλα και μόλις το ανοίξεις αποκαλύπτεται τεράστιο μαζί με κολασμένες τραγανές πατάτες τηγανητές. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι , που θα ήθελα να ήταν πιο ζουμερό, συνδυάζεται με σάλτσα μανιταριών, τυρί κρέμα ένα τραγανό φύλλο iceberg και φυλακίζεται σε φρυγανισμένο ψωμί μπριός. Τα λόγια είναι περιττά. Το Gazi College έχει αγγίξει το πνεύμα της εποχής προσφέροντας ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή, πολύ καλό σέρβις και ωραίο περιβάλλον. Ένα ελκυστικό πακέτο για την έξοδο σου.

☛ Gazi College, Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Ελκυστική η βιτρίνα όπου φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά και γλυκά, και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ