Οι απίθανες μακαρονάδες του Ριφιφί των Εξαρχείων

Οι απίθανες μακαρονάδες του Ριφιφί των Εξαρχείων Facebook Twitter
0
Οι απίθανες μακαρονάδες του Ριφιφί των Εξαρχείων Facebook Twitter
H κουζίνα του Ριφιφί συνεχίζει να μιλά άπταιστα ελληνικά, αναζητώντας φρέσκες εποχικές πρώτες ύλες από κάθε ελληνική γωνιά...


Το Ριφιφί, το γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, έχει κλείσει πάνω από οκτώ χρόνια περιπλανήσεων στους δρόμους της ελληνικής γεύσης, και μάλιστα με αποτελέσματα που έχουν δικαιώσει τις αναζητήσεις του. Τώρα, φαίνεται, ήρθε η ώρα για μια γερή ανανέωση και οι άνθρωποί του την αρχίζουν προφανώς από την κουζίνα, δίνοντας την επιμέλειά της στον σεφ Στέλιου Αποστόλου, ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία σε μεγάλες κουζίνες και ταυτόχρονα διδάσκει στη σχολή «Le Monde». Η καινοτομία που έχει εισαγάγει στο φετινό μενού του Ριφιφί ο νέος επικεφαλής της κουζίνας του έχει να κάνει με την τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος για 16-24 ώρες, η οποία εξασφαλίζει υφή, γεύση, όγκο και άρωμα και προφυλάσσει τη διατροφική αξία των υλικών. Η παρασκευή του πιάτου ολοκληρώνεται τη στιγμή της παραγγελίας και φτάνει στο τραπέζι φρεσκομαγειρεμένο. Κατά τα λοιπά, η κουζίνα του Ριφιφί συνεχίζει να μιλά άπταιστα ελληνικά, αναζητώντας φρέσκες εποχικές πρώτες ύλες από κάθε ελληνική γωνιά.

Οι απίθανες μακαρονάδες του Ριφιφί των Εξαρχείων Facebook Twitter
Η παρασκευή του πιάτου ολοκληρώνεται τη στιγμή της παραγγελίας και φτάνει στο τραπέζι φρεσκομαγειρεμένο...

Τις προδιαγραφές αυτές τις διαπιστώνεις στα πιάτα του εστιατορίου. Το ζυμωτό χειροποίητο ψωμί σε προδιαθέτει για τη συνέχεια και οι σαλάτες Ριφιφί με κρίθινα παξιμάδια, ρόκα, κρητική ξινομυζήθρα και λιαστή ντομάτα (€7,20), όπως και η «Σταμναγκάθι», με μανιάτικο σύγκλινο και γλάσο από πορτοκάλι και ιπποφαές (€8,20), είναι εκρήξεις γεύσεων. Η τηγανιά (€8,40) με χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεμένη σε κενό αέρος για 24 ώρες βυθίζεται σε ένα μείγμα μαυροδάφνης και μπαλσάμικου με φύλλα ρόκας και κρουτόν γραβιέρας Αμφιλοχίας, βγάζοντας περίσσια νοστιμιά. Τα ποντιακά μπουρεκάκια (€4,80) με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, γεμιστά με πατάτα και φέτα, συνοδεύονται με ένα ντιπ κάππαρης που απογειώνει τη γεύση. Η μεγάλη επιτυχία του μενού βρίσκεται στα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου. Δοκιμάστε τα αρώματα που αναδίδουν οι παπαρδέλες με κιμά από ποικιλία μανιταριών, τριμμένο καρύδι και λάδι τρούφας (€8,50). Από τα σιγομαγειρεμένα σε κενό αέρος κυρίως πιάτα τις εντυπώσεις κερδίζουν το αρνάκι με σταμναγκάθι σε λεμονάτη σάλτσα (€11,80) και το στιφάδο από μοσχαρίσια μάγουλα με αποξηραμένα δαμάσκηνα, μαγειρεμένο σε πήλινο σκεπασμένο με σφολιάτα (€10,20). Και μια καινοτομία: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 10 το βράδυ, θα «τρέχει» μια 30λεπτη παράσταση που μπορείς να απολαύσεις ταυτόχρονα με το φαγητό σου.

☛ Ριφιφί, Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 330 0237

 

Οι απίθανες μακαρονάδες του Ριφιφί των Εξαρχείων Facebook Twitter
Η μεγάλη επιτυχία του μενού βρίσκεται στα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ