Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
Η διακόσμηση του Soleto συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του.
0


Δύο χρόνια παρουσίας έκλεισε το Soleto στη Λαοδίκης, τον πιο καυτό δρόμο διασκέδασης στη Γλυφάδα, και στον απολογισμό του γι' αυτήν τη διετία μπορεί άνετα να θεωρήσει ότι έχει κερδίσει το στοίχημα στη δύσκολη αγορά της περιοχής απέναντι σε αρκετά all day μαγαζιά. Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις, αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στον χώρο του, η διακόσμηση του οποίου συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του. Το πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό κοινό επιβεβαιώνει ότι το εστιατόριο με άρωμα ιταλικής τρατορίας που εξελίχθηκε αρμονικά σε ελληνική υπερπαραγωγή περιλαμβάνει στο πελατολόγιό του από νεαρά ζευγάρια που πίνουν τον καφέ τους και κοσμικούς που απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους έως επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε business lunch. Επικεφαλής της κουζίνας του παραμένει ο Ιταλός σεφ Στέφανο Ρόσι, με τον οποίο ξεκίνησε, πράγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για την ποιότητα του φαγητού, καθώς η μακρά παραμονή ενός σεφ σε ένα εστιατόριο το απαλλάσσει από την αμηχανία και τις κακοτοπιές που συνοδεύουν τις αλλαγές ηγεσίας στην κουζίνα του, εξασφαλίζοντας σταδιακή ωριμότητα και συνεχή βελτίωση της ποιότητας, ακόμη και αν το μενού δεν υφίσταται διαφοροποιήσεις. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνεσαι αν δοκιμάσεις ορισμένα από τα πιάτα που βρίσκεις στο Soleto.

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
H σαλάτα με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας...

Η φιλοσοφία της κουζίνας παραμένει προσανατολισμένη στην ιταλική παράδοση με πλούσιο μενού που ενισχύεται καθημερινά με αρκετά πιάτα ημέρας, ανάλογα με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. Εδώ αξίζει να ανοίξει κανείς μια παρένθεση για να σημειώσει ότι η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης γίνεται συστηματικά από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου και στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ο ιδιόκτητος μπαχτσές και τα λιόδεντρά τους στις Σπέτσες. Τη φρέσκια πρώτη ύλη τη βρίσκεις εύκολα στις σαλάτες, μεταξύ των οποίων αυτή με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena (€12) ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας. Την ωριμότητα της κουζίνας διαπιστώνεις στα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα νιόκι με γκοργκοντζόλα και καρύδια (€12) που ξεχειλίζουν νοστιμάδα. Την ίδια αίσθηση μεστής γεύσης αποπνέουν και οι φλογέρες με κρέμα τυριού, άγρια μανιτάρια, τρούφα μαύρη και στρώμα από μέλι και σπόρους (€12). Ιδανικά λεπτή και τραγανή είναι η ζύμη της πίτσας που απογειώνουν τα ευγενικά αγγίγματα της σάλτσας ντομάτας, της παρμεζάνας, του Ρrosciutto, του βασιλικού και της ρόκας στην εκδοχή Parmese (€13). Ολόφρεσκο και διακριτικά ψημένο ήταν το φιλέτο τόνου, συνοδευόμενο από άψογα βρασμένο μαύρο ρύζι (€26). Η λίστα με κοκτέιλ και μπίρες είναι πλούσια, αλλά οι φίλοι του κρασιού δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς υπάρχουν περισσότερες από 20 ετικέτες και προσωπικό πολυπληθές, ευγενικό και ενημερωμένο που σε βοηθά στην επιλογή. Το Soleto τείνει να αποκτήσει τη σφραγίδα της σταθερής αξίας για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

☛ Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ