Στις 2 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Στις 2 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στις 2 μ.μ., ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνονται συνολικά 13 νέα πρόσωπα: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Καλογήρου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος, Παναγιώτης Ρήγας, Μάρκος Μπόλαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Δημαράς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ακρίτας Καϊδατζής. Αξιοσημείωτες είναι οι είσοδοι της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και της κ. Κατερίνας Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα.

Δομική αλλαγή υπήρξε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αυτονομήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, με υπουργό την Ολγα Γεροβασίλη.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στη θέση του Σταύρου Κοντονή, τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Καλογήρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης έγινε υπουργός, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, τοποθετήθηκε στο - πρώτο τη τάξει - υπουργείο Εσωτερικών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Ο Λευτέρης Κρέστος αναβαθμίστηκε από γ.γ. Ενημέρωσης σε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν οι Σταύρος Κοντονής, Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Τσιρώνης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προτάθηκε για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM