«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

Στην καρδιά του θέρους άνοιξε το all day City Bar, δίπλα ακριβώς στο City Bistrο, στη στοά του City Link. Όμορφος χώρος, φτιαγμένος με γούστο και φίνα υλικά. Σου φτιάχνει τη διάθεση. Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου.

Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Το σπέσιαλ σάντουιτς ημέρας (€7) με ψωμί ολόφρεσκο, ωραία αλλαντικά και τυριά συνοδεύεται με δροσερή πράσινη σαλάτα ή τραγανά λαχανικά. Απέναντι από τη βιτρίνα, στην οποία φιγουράρουν οι νοστιμιές της ημέρας, βρίσκεται η μπάρα σε χάλκινα χρώματα. Πραγματικά εντυπωσιακή. Το wine bar υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος sommelier, έχει στήσει μια ενδιαφέρουσα οινική κάρτα και προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κρασί σε ποτήρι από είκοσι τέσσερις διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα από το Enomatic (wine dispenser). Πώς; Σε μια πλαστική κάρτα «φορτώνεις» το χρηματικό ποσό που θέλεις να ξοδέψεις και χρεώνεσαι ανάλογα με την κατανάλωση που θα κάνεις. Η συντροφιά του ασύρτικου είναι ιδανική για τα σατινένια χτένια που ψήνονται με τραγανές φέτες chorizo και συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας (4 ευρώ το κομμάτι). Ωραιότατο και το αέρινο καρπάτσιο μοσχάρι (€10) όπως και ο συνδυασμός του κοτόπουλου με πέστο που ακομπανιάρει φρέσκια σαλάτα ροδάκινο (€7). Στο μενού φιγουράρει και ποικιλία τυριών (8 ευρώ η μικρή) αλλά και ποικιλία αλλαντικών (8 ευρώ η μικρή, 15 ευρώ η μεγάλη) που προσφέρονται για ωραίο τσιμπολόγημα, συνοδεία κάποιου κρασιού. Προτείνω να αφεθείτε στον επαγγελματισμό και στη διακριτική περιποίηση του προσωπικού, που κάνει το σέρβις συνώνυμο της φιλοξενίας.

☛ City Bar, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3211315-316

 

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γλυκό της Αθήνας μετά την απελευθέρωση

Nothing Days / Το γλυκό της Αθήνας μετά την Απελευθέρωση

Από μισογκρεμισμένο τουρκοχώρι αμέσως μετά την Ελληνική Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αθήνα εξελίχθηκε σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με τα ανάλογα γλυκά. Πώς από τον μπακλαβά και το λουκούμι του φούρνου φτάσαμε στα γαλλικά γλυκά και στα πολυτελή ζαχαροπλαστεία.
M. HULOT
Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Γεύση / Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Για σαράντα πέντε χρόνια ένα λαϊκό στέκι-χρονοκάψουλα στα Κάτω Πατήσια αποτελεί τόπο συνάντησης όσων αγαπούν το κρέας, χάρη στα μοναδικά ψητά στα κάρβουνα και πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη.
M. HULOT
Θεόδωρος Μανουσάκης: Από την αποκάλυψή του σκανδάλου του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Το κρασί με απλά λόγια / Θεόδωρος Μανουσάκης: Από το σκάνδαλο του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Στα 11 του χρόνια έφυγε για την Αμερική, για ένα καλύτερο αύριο, στα 30 του η εταιρεία του ξεσκέπασε το σκάνδαλο Νίξον, στα 50 έφτιαξε ένα από τα οινοποιεία-σταθμούς για την Κρήτη. Η ζωή του Ted (Θεόδωρου) Μανουσάκη είναι σαν βγαλμένη από ταινία.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ