Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν τα τελευταία μέλης της αίρεσης που έκανε την χημική επίθεση στο μετρό του Τόκιο το 1995

Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν τα τελευταία μέλης της αίρεσης που έκανε την χημική επίθεση στο μετρό του Τόκιο το 1995 Facebook Twitter
EPA
0

Εκτελέστηκαν τα εναπομείναντα μέλη της αίρεσης που πραγματοποίησε τη φονική επίθεση στο μετρό του Τόκιο με αέριο σαρίν το 1995. 

Στη συγκεκριμένη επίθεση, το χειρότερο περιστατικό τρομοκρατίας στην ιστορία της Ιαπωνίας, είχαν σκοτωθεί δεκατρείς άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί χιλιάδες. 

Την Πέμπτη εκτελέστηκαν 6 άνθρωποι, τα τελευταία μέλη της αίρεσης, ενώ άλλοι 7, ανάμεσα τους και ο αρχηγός της αίρεσης Shoko Asahara, είχαν εκτελεστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα. 

Εκτός από την επίθεση στο μετρό του Τόκιο, η αίρεση με την ονομασία Aum Shinrikyo, έχει κατηγορηθεί και για άλλους φόνους, ανάμεσα τους και μια άλλη επίθεση με αέριο σαρίν που προκάλεσε 8 θανάτους το 1994. 

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στους έξι που εκτελέστηκαν χτες, περιλαμβάνεται ένας στρατολόγος της αίρεσης, καθώς και μέλη της που απελευθέρωσαν το αέριο στα βαγόνια του μετρό. 

Η εκτέλεση των μελών της αίρεσης και του αρχηγού της είχε αναβληθεί μέχρι να απορριφθούν και οι τελευταίες εφέσεις από τους δικηγόρους τους, κάτι που συνέβη τον Ιανουάριο. 

Πως έγινε η επίθεση στο μετρό του Τόκιο 

 

Στις 20 Μαρτίου 1995 τα μέλη της αίρεσης απελευθέρωσαν πακέτα με το δηλητηριώδες αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο. Λίγο μετά, οι επιβάτες άρχισαν να βήχουν  και να κάνουν εμετό. Μερικοί τυφλώθηκαν και παρέλυσαν τα άκρα τους.

Στο τέλος, 13 άνθρωποι πέθαναν και πολλοί περισσότεροι έμειναν ανάπηροι. 

Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία της αίρεσης, το τέλος του κόσμου πλησίαζε και όσοι δεν ήταν μέλη της αίρεσης θα πήγαινα στην κόλαση, εκτός αν τους σκότωναν μέλη της αίρεσης. 

Του επόμενους μήνες η Aum Shinrikyo επιχείρησε και άλλες παρόμοιες αποτυχημένες επιθέσεις σε σταθμούς. 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM