Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ μετά την απόφαση του Eurogroup

Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ μετά την απόφαση του Eurogroup Facebook Twitter
0

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ από Β, με σταθερή προοπτική.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο επισπεύσθηκε, λόγω «της ανακοίνωσης σημαντικού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας και της πρόσθετης ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018».

Η επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση αξιολόγησης της Ελλάδας θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018.

«Οι σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ισοζύγιο των κινδύνων στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι θα εξέταζε «την αναβάθμιση των αξιολογήσεων, εάν ενισχυθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής, αυξηθούν οι καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις και δούμε περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του πληγέντος τραπεζικού συστήματος. Με βάση το σενάριο αυτό, θεωρούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ, περιλαμβανομένης της αύξησης των επενδύσεων, θα επιταχυνόταν, ωφελώντας την οικονομική ισχύ της Ελλάδας».

Ο οίκος αναφέρει ότι «θα υποβάθμιζε τις αξιολογήσεις, εάν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική που αντιστρέφουν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία ή αν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης είναι σημαντικά πιο αδύναμο από ότι αναμένουμε, κάτι που θα περιόριζε τη δυνατότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση του χρέους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM