Μοσκοβισί: Σήμερα θα είναι ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Σήμερα θα είναι ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι τώρα υπάρχει ανάγκη για «ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων» για το ελληνικό χρέος.

«Είναι ιστορική μέρα, αν αναλογιστούμε τις ώρες, τις μέρες και νύχτες που περάσαμε προσπαθώντας να λύσουμε ζητήματα που απειλούσαν την Ευρωζώνη, και τώρα αφήνουμε την κρίση πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σήμερα θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι υπάρχει θετικό πνεύμα απ' όλες τις πλευρές. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά την υλοποίηση των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, ενώ υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν υιοθετηθεί 450 νομοθετικά μέτρα.

«Τώρα είναι η σειρά των εταίρων της Ελλάδας να κάνουν αυτό που πρέπει για να γίνει η 21η Ιουνίου μία σημαντική μέρα για όλους μας», σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένα «πακέτο μέτρων» που θα ελαφρύνει σημαντικά το άχθος του ελληνικού χρέους και θα καθησυχάζει τις αγορές.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως σε λίγες ώρες θα υπάρχει συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM