Bild: Ελαφρύνσεις και «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα - Τι προβλέπει το σχέδιο του Eurogroup

Bild: Ελαφρύνσεις και «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα - Τι προβλέπει το σχέδιο του Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν ελαφρύνσεις χρέους και ένα «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη «Bild», η οποία επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή της.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

- Τα παλαιά δάνεια από τον προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) θα παραταθούν κατά τουλάχιστον τρία χρόνια και τα επιτόκια αυτών των δανείων θα μειωθούν.

- Η Ελλάδα θα λάβει περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα. Ως αντιστάθμισμα θα συνεχιστεί ο ενισχυμένος έλεγχος της εφαρμογής των συμφωνηθεισών με την ελληνική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ισοδυναμεί με επιβολή κυρώσεων, όπως έλεγαν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα.

- Επίσης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει δάνεια κατά την περίοδο, μετά το τρίτο σχέδιο διάσωσης, δηλαδή 15 δισ. ευρώ από το εκπνέον πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), τα οποία θα εγγυηθούν την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM